fbpx

Taberele vor trece la Consiliile Județene. Guvernul nu mai are bani pentru reabilitarea lor

Imagine din tabăra de la Năvodari. Sursa: postul de televiziune NTV.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a declarat, sâmbătă, la Arad, că toate taberele din ţară, aproximativ 500, vor trece la Consiliile Judeţene până în 2020, în cadrul procesului de descentralizare, transmite AGERPRES. Motivul invocat de Matei: ministerul nu ar avea bani suficienţi pentru a le reabilita.

„Ministerul Tineretului şi Sportului deţine al doilea patrimoniu din România după Ministerul Culturii. La ora actuală nu putem investi în toate taberele pe care le avem în România. Vom trece taberele la Consiliile Judeţene, asta însemnând că vor trece şi direcţiile judeţene pentru tineret şi sport. Cluburile sportive vor trece în administrarea primăriilor. Asta înseamnă descentralizare, e un proces de lungă durată, este foarte adevărat”, a declarat Bogdan Matei.

„Anul acesta, ministerul investeşte în tabere, dar cu precădere în taberele care se adresează programului ARC, pe care îl avem în parteneriat cu Ministerul Românilor de Pretutindeni”, a adăugat ministrul.

Anul trecut, cea mai cunoscută tabără școlară, cea de la Năvodari, a fost închisă de autorități în plină vară, relata postul de televiziune Digi 24. Potrivit jurnaliștilor, din cauza unei neînţelegeri între stat şi administrator care nu a facut reparatii, cei de la stat au încuiat poarta. Asta de teamă că micii turişti s-ar putea răni în ruinele care compun tabăra de astăzi. Altădată, aici veneau să se cazeze mii de copii.

Paul Greavu, jurnalist Digi24, a relatat despre aspectul dezolant de acolo: Am intrat în zona taberei în care nu s-a mai investit deloc în ultimii 25 de ani. Iar la tot pasul vedem clădiri părăsite, aflate într-o avansată stare de degradare. Să nu mai vorbim de vegetația din zonă, care în ultimii ani a crescut necontrolat.