fbpx

Șefa ISJ Arad care vrea anchetă pentru participarea elevilor la proteste este membru PSD

Sursă foto: Aradon.ro

Anca Stoenescu, șefa Inspectoratului Școlar Județean Arad, care a cerut anchetă pentru participarea elevilor la protestul împotriva Vioricăi Dăncilă este unul dintre membrii marcanți ai partidului, în filiala respectivă. Presa locală arădeană a relatat despre ascensiunea politică a Ancăi Stoenescu, cu ocazia numirii sale la inspectorat.

Ea este, de altfel, chiar consilier local municipal din partea PSD, susținând mai multe declarații politice în această calitate.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad a anunțat că va cere explicaţii conducerii Liceului Atanasie Marinescu din Lipova, de unde mai mulţi elevi au plecat de la cursuri, vineri, pentru a participa la un protest anti-PSD în faţa Primăriei Lipova, în timpul vizitei premierului Viorica Dăncilă, anunță postul de televiziune Digi 24.

Potrivit sursei citate, inspectorul şcolar general, Anca Stoenescu, a declarat, pentru Agerpres, că a cerut o „notă de relaţie” directorului şcolii, Lucian Donţu, în condiţiile în care au fost elevi de la Liceul Atanasie Marinescu Lipova care au participat la protest în timpul programului şcolar.

Am cerut o notă de relaţie de la directorul unităţii de învăţământ, pentru că au fost identificaţi elevi în faţa Primăriei la o acţiune ce nu avea legătură cu programul şcolar”, a declarat Stoenescu.

O cercetare internă a fost începută şi la nivelul liceului, urmând să se stabilească dacă elevii au fost duşi la protest de un profesor.

 

Știre în curs de actualizare