fbpx

Calendarul de admitere la liceu, modificat cu o zi înainte de probele vocaționale

Ecaterina Andronescu a modificat, prin ordin de ministru, calendarul de admitere la liceu. Schimbarea a fost operată astăzi.

Potrivit ordinului de ministru, care este datat 13 mai 2019, probele de aptitudini nu se vor mai desfășura în perioada 15-17 mai 2019, ci în perioada 10-12 iunie 2019.

Vă prezentăm, integral, ordinul de ministru. Îl puteți descărca de aici.

Ana Dragu, coordonatorul  Centrului de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ Bistriţa  a făcut publică situația. De asemenea, Ana Dragu a criticat dur decizia:

”Nu o să spun ce înseamnă pentru un copil autist să afle că examenul pe care trebuia să îl dea poimâine îl va da peste o lună, dar o să spun că practica de a modifica calendare naționale publicate din august cu o zi înainte de examene denotă incompetență crasă și distruge toată pregătirea elevilor pentru probele vocaționale. Oare cineva de la Ministerul Educației are idee ce înseamnă să păstrezi în studiu încă o lună un material de pian de 45 de minute? Nesimțire și incompetență. Ordinul de modificare a calendarului admiterii la liceu a fost publicat azi, 13 mai. Să o ia naiba de țară! PROTESTEZ! Și sper să protesteze și alți părinți ai copiilor care dau admitere la licee vocaționale.”

UPDATE

Contactată de HotNews, ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, susține că ordinul nu a apărut în Monitorul Oficial și că planificarea evaluării merge mai departe. „Un ordin de ministru devine normă când apare în Monitorul Oficial. Planificarea existentă a probelor de aptitudini și vocaționale merge mai departe. Rămâne așa”, a spus Andronescu.

 

Critici la fel de dure au apărut și din mediul sindical.

<Ceea ce a făcut Ministerul Educației este ilegal. Nu poți să-ți bați joc de copii, părinți și cadre didactice. Sunt părinți care astăzi s-au prezentat la centrele de examinare pentru a-și înscrie copiii la probele de aptitudine, sunt inspectorate care au început să organizeze târgurile de oferte educaționale, pe care le-au programat cu luni bune înainte. De exemplu, în București, de mâine, liceele ar trebui să-și prezinte oferta. Însă, unitățile de învățământ nu au aprobate cifrele de școlarizare, pe care, potrivit ordinului dat în această seară, le vor primi de-abia la sfârșitul lunii mai.>, a declarat Marius Ovidiu Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, citat de postul de televiziune Digi 24.