fbpx

Vloggerul Selly: ”Eu ies la vot!”

Andrei Șelaru, cunoscut în mediul online sub numele ”Selly”, s-a alăturat campaniei #yeslavot, inițiată de postul de televiziune Pro Tv, pentru a promova participarea la scrutinul pentru europarlamentare.

Selly a filmat un videoclip împreună cu vedeta Pro Tv Andreea Esca, în care explică de ce va merge să voteze.

”Eu ies pentru că prea mulți încearcă să convingă generația mea că votul nu schimbă nimic”, argumentează tânărul.

 

Selly este unul dintre cei mai cunoscuți și populari vloggeri din România. Cu peste 2 milioane de abonați la canalul său de YouTube, el este cel mai urmărit vlogger pe nișa adolescenților și a tinerilor. În vârstă de 18 ani, el este unul dintre cei mai experimentați autori de conținut pe pe YouTube din România, deschizându-și canalul propriu încă de la vârsta de 11 ani.

Cu toate că abordează rar subiecte sociale sau politice, Selly a avut, în ultima vreme, mai multe intervenții critice la adresa sistemului de educație și a felului în care societatea gestionează problemele tinerilor.

La precedentele alegeri europarlamentare, cele din iunie 2014, rata de prezență la vot a tinerilor din segmentul 18-24 de ani a fost de 20%. În Uniunea Europeană, media de prezență a aceluiași segment demografic a fost, atunci, de 28%.

La nivelul populației generale, prezența la vot în România la scrutinul pentru europarlamentare din 2014 a fost de 32,17%.

Anul acesta, alegerile europarlamentare vor avea loc în România în data de 26 mai. Alegătorii își pot exprima opțiunea cchiar dacă, la data scrutinului, nu se află în localitatea de domiciliu.

Parlamentul European și-a propus, de asemenea, să încurajeze participarea tinerilor la votul de anul acesta, prin campania intitulată ”This Time I’m Voting”.