fbpx

Bacalaureat 2021: Subiectele pentru proba la alegere, profilul real

Bacalaureat 2021 continuă astăzi cu proba la alegere, în funcție de profil. Pentru ramura reală, elevii au avut de ales dintre: Anatomie, Biologie, Chimie Anorganică, Chimie Organică, Fizică și Informatică, după cum ne informează Hotnews.ro.

Subiectele au fost postatate aici:https://www.hotnews.ro/stiri-educatie-24890522-bacalaureat-2021-subiecte-geografie-biologie-chimie-fizica-bac-2021-barem.htm

Absolvenții de liceu care dau proba la biologie vegetală și animală au avut de rezolvat 3 subiecte principale, o parte dintre acestea fiind tip grilă. La subiectul al doilea au avut de rezolvat cerințe privind vasele de sânge la mamifere, iar la subiectul al treilea despre organele de simț la mamifere. În ceea ce privește fizica, cerințele au fost formulate tip grilă, însă subiectul III trebuia dezvoltat, fiind o problemă cu mai multe subpuncte. Examenul la chimie a urmărit cunoasțerea și clasificarea compuşilor organici în funcţie de natura grupei funcţionale și  rezolvarea problemelor cantitative/ calitative.
Lucrările la examenul de Bac 2021 la chimie vor fi evaluate, ulterior, de doi profesori. Pentru a trece examenul de bacalaureat, este nevoie de minim nota 5 la fiecare materie, însă de o medie aritmetică finală de minim 6. Anul acesta, din cauza contextului pandemic, competențele lingvistice și digitale au fost echivalate/ recunoscute și probele nu s-au mai susținut, conform Observator.ro.
Elevii de clasele a XII-a s-au putut pregăti pentru bacalaureat 2021 având la dispoziție modele de subiecte și barem pentru Geografie, Anatomie, Biologie, Chimie Anorganică, Chimie Organică, Fizică, Informatică, Logică, Economie, Filosofie, Psihologie, Sociologie, postate periodic de Ministerul Educației.