fbpx

Bacalaureat 2021. Ce subiecte au fost alese pentru proba la alegere, uman

De luni, elevii au început sesiunea Bacalaureatului. Astăzi candidații susțin proba la alegere, specifică profilului, potrivit ProTv.ro.

Materiile din care au putut alege au fost: geografie, economie, filosofie, sociologie, psihologie și logică. 

Subiectele pot fi văzute aici:https://stirileprotv.ro/stiri/bacalaureat-2021/bac-2021-subiectele-la-economie-filosofie-logica-psihologie-si-sociologie.html

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru susţinerea probelor scrise s-au înscris 133.663 de candidaţi, dintre care 114.137 de candidaţi din promoţia curentă, respectiv 19.526 de candidaţi din promoţiile anterioare. În Capitală vor susţine probele scrise ale examenului de Bacalaureat peste 15.300 de candidaţi.

Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen şi pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 5 iulie (până la ora 12:00), după cum specifică edu.ro.

Pentru disciplina geografie, elevii au avut în principal de lucrat pe o hartă oarbă. Identificarea corectă a statelor și capitalelor a reprezentat un interes crescut pentru corectori. 

La psihologie, subiectul s-a bazat pe procesele psihice, în special memoria și gândirea, iar pentru partea a-III-a accentul a picat pe temperament.În ceea ce privește logica, subiectele au fost preponderent formultate sub formă de grilă și contruirea de enunțuri, plus silogisme, iar pentru sociologie subiectele principale au constat în tratarea conceptelor de socializare, familie și instituții. 

Condițiile de trecere sunt următoarele, conform Hotnews.ro

  • Pentru a fi declarat promovat la examenul de bacalaureat 2021, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalarea/ susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
  • susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea;
  • obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise.