fbpx

Situație tragicomică în Ialomița: toaleta unei școli a fost inaugurată de două ori

Sursă foto: Realitatea de Ialomița

Toaleta școlară modernizată la unitatea de învățământ din comuna Ograda a fost lăudată mai întâi de primarul localității la începerea anului școlar și, trei săptămâni mai târziu, de președintele Consiliului Județean Ialomița, anunță Realitateadeialomița.net.

Potrivit sursei citate, investiția s-a realizat cu o contribuție de 170.000 lei de la bugetul Consiliului Județean Ialomița și cu 58.000 lei de la bugetul local al comunei Ograda.

Constructorul, o firmă deținută de Ionuț Răileanu, om cu funcție de conducere în organizația PSD Slobozia, a reușit performanța de a monta ferestre foarte mari chiar lângă vasele de toaletă din interior.

Sticla de geam normală permite oricui din afară să vadă ce se întâmplă în interiorul toaletei, aspect ce nu i-a deranjat nici pe profesorii școlii și nici pe Lilian Badea, primarul comunei Ograda.

Noul WC școlar funcționează așa de mai bine de trei săptămâni, din prima zi a anului școlar 2019 – 2020, dată la care primarul Lilian Badea l-a inaugurat fără să anunțe Consiliul Județean Ialomița.

Președintele instituției județene s-a arătat deranjat de gestul primarului din Ograda și a cerut re-inaugurarea în prezența sa a obiectivului de o importanță strategică județeană.

La a doua inaugurare, șeful CJ a spus că astfel de modernizări ale unor banale toalete școlare au ca efect direct oprirea românilor de a pleca din țară și de a se muta în Europa.

Toaleta de la Ograda pare o investiție mică dar este importantă și are efect asupra copiilor pentru că de la grădiniță trebuie să-i obișnuim pe copii cu aceste condiții. Eu cred că prin aceste condiții pe care noi încercăm să le asigurăm, cetățenii din Ialomița nu mai au motive să plece din punctul de vedere al infrastructurii.”, este de părere Victor Moraru.