fbpx

Singapore, primul stat din lume care autorizează carnea produsă în laborator

Singapore a autorizat compania din San Francisco Eat Just Inc. să vândă carnea de pui produsă în laborator și devine, astfel, primul stat din lume care permite vânzarea cărnii create printr-o astfel de procedură.

Produsul, creat din celule de pui cultivate, a fost aprobat ca ingredient, după ce a primit aprobarea Agenției Alimentare din Singapore (SFA), a declarat marți compania Eat Just, citată de CNN.
Inițial, această carne de pui va fi introdusă într-un restaurant din Singapore, cu planuri de extindere mai largă în localurile de alimentație și de vânzare cu amănuntul din țară, a declarat pentru CNN Business Josh Tetrick, cofondator și CEO al Eat Just. Produsul va avea un preț egal cu puiul premium, a adăugat el.

„Mâncăm carne de multe mii de ani, având mereu nevoie să ucidem un animal pentru a mânca. Până acum”, a spus reprezentantul companiei.
Carnea cultivată este creată într-un bioreactor – un aparat în care are loc o reacție biologică sau o schimbare – a spus Eat Just. Are un conținut ridicat de proteine și este o sursă bogată de minerale, potrivit companiei, care intenționează să vândă produsul sub marca GOOD Meat.
Deocamdată, având centre de producție în Singapore și California de Nord, compania are aprobarea de a vinde carne doar în Singapore, dar speră să extindă vânzările de carne cultivată – inclusiv carne de vită cultivată – în SUA și Europa de Vest, a spus Tetrick.

Eat Just produce deja o gamă largă de produse non-animale, inclusiv ”ouă” de tip Just Egg, făcute cu fasole mung și maioneză vegană.
Tendința către înlocuitori de carne și proteine pe bază de plante, care se dezvoltă deja în Statele Unite, prinde și ea în Asia, notează CNN.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *