fbpx

Sebastian Burduja preia interimatul la Ministerul Educației

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării va prelua conducerea Ministerului Educației ca interimar, au declarat surse guvernamentale pentru Educație Privată.

Din informațiile Educație Privată, interimatul va fi unul scurt, dat fiind că premierul Nicolae Ciucă intenționează să numească cât mai repede un ministru cu atribuții depline.

De altfel, Ciucă a și anunțat, în seara aceasta, că urmează să înainteze o propunere:

”Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin Cîmpeanu din funcția de ministru al educației. Îi mulțumesc pentru colaborarea de până acum și pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educație.

În continuare, România are nevoie de stabilitate și coerență pentru a putea implementa reforma durabilă pe care ne-o dorim cu toții pentru învățământ. Urmează să ne consultăm în Partidul Național Liberal și în cadrul coaliției de guvernare și să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului președinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru”, a anunțat Ciucă, pe Facebook.

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia, în această seară, din funcția de ministru al Educației și a anunțat această decizie pe pagina sa de Facebook.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, este printre favoriții din PNL pentru a prelua funcția de ministru al Educației, au declarat surse guvernamentale pentru Educație Privată.

Pirtea este, în acest moment, și consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă.

Pe lista discutată în PNL se mai află și alte nume posibile, inclusiv consilierul prezidențial Ligia Deca, și prorectorul Universității din București, Sorin Costreie. O decizie nu a fost, încă, luată, la nivelul conducerii PNL.

În urmă cu două zile, Marilen Pirtea i-a luat apărarea lui Sorin Cîmpeanu, în contextul acuzațiilor de plagiat. Într-o declarație acordată publicației Libertatea, Pirtea a spus că Sorin Cîmpeanu ”nu a avut beneficii în urma acelor materiale, n-au fost folosite la promovări, la absolut nimic. Nu s-ar include într-o zonă de plagiat”,

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.