fbpx

Elevii solicită „o decizie rapidă în numirea unui nou ministru al Educației”

Consiliul Național al Elevilor solicită public, premierului Nicolae Ciucă și Președintelui Klaus Iohannis, „o decizie rapidă în numirea unui nou ministru al Educației”, după ce Sorin Cîmpeanu a demisionat, joi seara, în urma dezvăluirilor despre plagiat din acheta jurnalistică semnată de Emilia Șercan.

„Nu există vreun motiv pentru care ar trebui să închidem ochii la orice formă de impostură academică. Acolo unde ea este dovedită, trebuie sancționată drastic.

Ultima problemă de care are nevoie învățământul românesc, este instabilitatea politică, înainte de o iarnă grea, care aduce foartă multă presiune pe școlile ce nu pot suporta costurile enorme la energie, dar și în plin proces de redactare a noilor legi ale educației, care deja întârzie să apară în formă consolidată.

De aceea, solicităm din partea prim-ministrului și a Președintelui României să ia o decizie rapidă și responsabilă în numirea unui nou ministru al Educației. Celeritatea și profesionalismul în astfel de momente sunt cruciale pentru viitorul educației din România”, afirmă Consiliul Național al Elevilor.

Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, este printre favoriții din PNL pentru a prelua funcția de ministru al Educației, au declarat surse guvernamentale pentru Educație Privată. Pirtea este, în acest moment, și consilier onorific al premierului Nicolae Ciucă, iar în urmă cu două zile i-a luat apărarea lui Sorin Cîmpeanu. Într-o declarație acordată publicației Libertatea, Pirtea a spus că Sorin Cîmpeanu „nu a avut beneficii în urma acelor materiale, n-au fost folosite la promovări, la absolut nimic. Nu s-ar include într-o zonă de plagiat”.

Pe lista discutată în PNL se mai află și alte nume posibile, inclusiv consilierul prezidențial Ligia Deca, fostul ministru Monica Anisie sau prorectorul Universității din București, Sorin Costreie. O decizie nu a fost, încă, luată, Nicolae Ciucă anunțând pe Facebook că „urmează să ne consultăm în Partidul Național Liberal și în cadrul coaliției de guvernare și să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului președinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru”.

Între timp, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării va prelua conducerea Ministerului Educației ca interimar, au declarat surse guvernamentale pentru Educație Privată.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.