fbpx

Daniel Breaz, fost ministru al Educației în Guvernul Dăncilă, a trecut la PNL

foto: Monitorul de Cluj

Daniel Breaz, rectorul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a intrat în PNL. Fost ministru al Culturii și ministru interimar al Educației în Guvernul PSD condus de Viorica Dăncilă, el s-a făcut remarcat prin declarații controversate.

Anunțul trecerii la liberali a fost făcut de secretarul general al PNL Alba, Marius Hațegan. „Prof. univ. dr. Daniel Breaz, rectorul Universității 1 Decembrie 1918, s-a înscris în PNL Alba Iulia”, a spus Hațegan, potrivit ziare.com.

Daniel Breaz a plecat de la partidul lui Liviu Dragnea, APP, unde era coordonatorul partidului la nivel județean. El și-a dat demisia din PSD în luna august a anului 2020, cu o zi înaintea Congresului PSD la care liderul interimar Marcel Ciolacu urma să fie ales președinte al partidului. Unul dintre motivele care stau la baza deciziei lui Daniel Breaz ar fi o posibilă candidatură la Primăria Municipiului Alba Iulia pentru care PNL nu are încă un candidat viabil, conform sursei citate.

Breaz, care a preluat interimar și portofoliul Educației în 2019, după demiterea Ecaterinei Andronescu, s-a făcut remarcat printr-un lung șir de declarații controversate. Greșeli de gramatică, definiții bizare ale familiei sau abordări ciudate ale unor teme precum analfabestismul funcțional. Toate acestea au creat nedumerire sau reacții ironice din partea presei.

Iată câteva dintre afirmațiile prin care s-a remarcat Daniel Breaz:

„Pentru mine ca om, ca român, pot să spun, ca și cadru didactic….eu consider, așa cum consideră foarte multă lume, că este practic cel mai mare poet CARE l-a dat România, cel puțin până în momentul de față. O operă extraordinară”.

„O mamă singură şi doi copii nu reprezintă o familie. A fost o familie, dar s-a întâmplat ceva şi nu mai este”.

„Nu există o relație de proporționalitate directă între analfabetismul funcțional, definit drept capacitatea de a scrie și a citi, dar neînțelegerea sensului cuvintelor cunoscute, a conexiunilor dintre ele și a contextului în care ar trebui utilizate, și numărul de biblioteci publice”.

„Internetul – şi o spun cu sinceritate şi încredere – generează şi manipulează tinerii sau tinerele generaţii şi îi îndreaptă către alte direcţii decât cele ce ar trebui să fie normale.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.