fbpx

Cîmpeanu: Dacă noile legi nu se adoptă anul acesta, sunt foarte îngrijorat și foarte pesimist

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, s-a declarat ”foarte îngrijorat și foarte pesimist” față de varianta ca noile Legi ale educației să nu fie adoptate până la sfârșitul anului.

În același timp, ministrul spune că este convins că proiectele nu vor fi adoptate prin asumarea răspunderii Guvernului. Aceasta este o procedură parlamentară mai rapidă, însă care presupune posibilitatea ca Opoziția să introducă moțiune de cenzură. Dacă moțiunea nu este depusă sau dacă ea este respinsă, legile sunt considerate adoptate. Dacă moțiunea este adoptată, atunci Guvernul este demis automat, iar legile sunt respinse.

”Până la sfârșitul acestui an, ele (proiectele de legi ale Educației) trebuie să fie adoptate în Parlament și promulgate. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, nu se vor putea schimba nici planurile cadru, nici curriculum, în așa fel încât să respecte prevederile legii: cel puțin 50% trunchi comun, 20% discipline de specialitate și până la 30% curriculum la decizia școlii. Și vom pierde încă un an. Este nevoie de timp și de legislație subsecventă. Dacă nu se adoptă și nu se promulgă anul acesta, sunt foarte îngrijorat și foarte pesimist. E un mesaj clar pentru toți cei preocupați de educația din România. Parlamentul va decide care este calea de adoptare. Sunt foarte convins că nu poate fi vorba de o asumare. E decizia Parlamentului. Sunt convins că nu vor fi prin asumare. Rămân celelalte două posibilități”, a declarat ministrul, la TvR Info.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.