fbpx

Replica unei mame pentru psihiatrul Gabriel Diaconu: ”Pe bune?”

Mariana Enache, mama unor elevi din Craiova, i-a adresat o replică psihiatrului Gabriel Diaconu, după ce acesta le-a cerut părinților să se ”potolească cu istericalele”.

Preluăm mesajul, integral, cu acceptul autoarei:

O modesta replica la faimoasa postare a neasemuitului medic Gabriel Diaconu intitulata „si totusi, ne trebuie scoala”.

Incep prin a-i multumi domnului doctor pentru sublinierea evidentei: da, ne trebuie scoala. Adevarul e insa ca nu stiu ce ne faceam noi, parintii, cu mintile noastre deja „abrutizate, haituite si obosite” fara multpretuitele-i sfaturi. Evident ca nu am fi avut habar ca scoala on-line inseamna „cascatul gurii la un zoom sau la un google classroom”. Si ca scoala, pe langa faptul ca e „un bazin de pastravi, in care toti pestisorii se duc sa inoate” e „acel loc unde se duce tzancul dis-de-dimineata” ca sa-i poata raspunde mai tarziu bunicului sau bunicii la intrebari.
Trebuie sa remarc si grija deosebita pentru copii, numiti „gnomi”. Dragut. Un paragraf mai la vale nu mai sunt gnomi, sunt puradei. Mirobolant.
Sar un paragraf peste ogorul pretins pedagogic si ajung la „tot statul sa va dea, bai, scoala?” Dupa care aflu ca scoala e un mediu de gratuitate „doar in mintile voastre comuniste”. Excelent.
Mai aflu si ca alternativa de a nu lasa copiii la scoala „va alimenta motoarele deja rasuflate ale unei psihoze de grup care nu va mai raspunde nici la bat, nici la morcov, nici la maioneza politica”.
Pe bune?
Domnule doctor, am o informatie pentru dvs: realitatea aia alternativa in care va permiteti sa va dati cu presupusul despre sistemul de invatamant dupa ce ati citit niste postari pe fb, nu prea corespunde cu realitatea. Cu faptele. Cu datele. Adevarat, nici pana cum scolile nu au respectat standardele de igiena (nu au fost dispensare, ziceti, dar nici macar alea nu respecta standardele). Dar pana acum riscam raspandirea unor epidemii deja cunoscute si care prezentau risc numai pentru copiii cu ceva probleme de imunitate sau cu parinti suficient de tampiti incat sa nu-si vaccineze copiii.
„Cum gasim noi copilul pozitiv la Covid” e o intrebare legitima.
Ce facem dupa, e alta intrebare legitima. Si aritmetica aia organizationala nu e chiar asa simpla, cat timp suprafata scolii si numarul de toalete ramane constant. Si nu, nu e suficienta „o minima investitie sanitara” pentru a face scoala un loc sigur. Poate in scolile alea private din buricu-targului unde baga niste flacoane de dezinfectant.
In incheiere, trebuie sa va multumesc din nou: habar nu aveam ca o scoala va fi sigura daca „toata lumea isi face treaba si revine la bunul obicei de a-si mai tine dracului fleanca”. Daca stau sa ma gandesc, e o sugestie excelenta, cu conditia sa incepeti dvs.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.