fbpx

Profesoara Jill Biden, cea dintâi primă doamnă a SUA care își va continua activitatea profesională

Jill Biden, soția președintelui ales al SUA Joe Biden, anunță o premieră la Casa Albă: va fi cea dintâi primă doamnă care își va continua activitatea profesională cu normă întreagă. Ea a făcut acest lucru și în perioada în care Joe Biden a fost vicepreședintele SUA, în timpul administrației Barack Obama, 

Jill Biden este profesoară de limba engleză.

„A preda nu este ceea ce fac, ci ceea ce sunt”, a explicat ea.

Profesoara de engleză, care deține patru diplome universitare, inclusiv un doctorat, va fi prima FLOTUS cu un loc de muncă cu normă întreagă din istoria ultimilor 231 de ani, notează USA Today. Ea a declarat pentru CBS în august că este „important” să continuați să predea. „Vreau ca oamenii să prețuiască profesorii și să le cunoască contribuția către societate”, a spus ea.

Născută în Hammonton, New Jersey, viitoarea primă doamnă a crescut în Willow Grove, Pennsylvania. S-a căsătorit cu Joe Biden în 1977, devenind mama vitregă a lui Beau și Hunter, cei doi fii ai săi din prima căsătorie; mama și sora lor au murit într-un accident de mașină în 1972. Jill Biden și soțul ei au și o fiică, Ashley, născută în 1981. Are o diplomă de licență și un doctorat de la Universitatea din Delaware, precum și masterate de la West Universitatea Chester și Universitatea Villanova. A predat engleza și cititul în licee timp de 13 ani și a predat și pentru adolescenți cu dizabilități emoționale la un spital de psihiatrie.

Din 1993 până în 2008, Biden a fost instructor de engleză și scris la Delaware Technical & Community College. Din 2009, este profesor de engleză la Northern Virginia Community College. Ea este fondatoarea organizației non-profit Biden Breast Health Initiative, co-fondatoare a programului Book Buddies, cofondator al Fundației Biden, este activă în Delaware Boots on the Ground și este cofondator a organizației Joining Forces, alături de Michelle Obama.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.