fbpx

Directorul AstraZeneca: Vaccinarea anti-COVID ar putea începe în decembrie

Vaccinul împotriva noului coronavirus dezvoltat de compania AstraZeneca ar putea să devină disponibil pentru utilizare la sfârşitul lunii decembrie, a anunțat directorul executiv al producătorului farmaceutic. Compania este acum în aşteptarea aprobărilor emise de autorităţile cu rol de reglementare pe piaţa medicamentelor, informează DPA, potrivit Agerpres.

„Autorităţile cu rol de reglementare analizează în mod constant datele noastre. Dacă ele vor fi rapide atunci când noi vom fi gata, vom putea începe să îi vaccinăm pe oameni în ianuarie, posibil chiar la sfârşitul lunii decembrie”, a declarat Pascal Soriot, CEO AstraZeneca, citat în ediţia de sâmbătă a cotidianului suedez Dagens Nyheter.

AstraZeneca, o companie britanico-suedeză, colaborează cu Universitatea Oxford din Marea Britanie pentru a fabrica un vaccin potenţial împotriva noului coronavirus, considerat unul dintre cei mai promiţători candidaţi de pe plan mondial în cursa ce vizează găsirea unui tratament eficient care să pună capăt pandemiei de COVID-19.

„Poate că nu vom obţine niciodată bani de pe urma lui (a vaccinului AstraZeneca – n.r.), nimeni nu ştie cât de des vor trebui oamenii să se vaccineze. Dacă vaccinul nostru este eficient şi îi protejează pe oameni mai mulţi ani, iar boala dispare, atunci nu va exista o piaţă”, a spus Pascal Soriot.

Unul dintre cele mai importante vaccinuri experimentale COVID-19 din lume produce un răspuns imunitar atât la adulții tineri, cât și la cei vârstnici, anunța, pe 26 octombrie, Reuters.
Vaccinul dezvoltat de Universitatea din Oxford declanșează, de asemenea, reacții adverse mai scăzute în rândul persoanelor în vârstă, a declarat luni producătorul britanic de medicamente AstraZeneca Plc AZN.L, care participă la fabricarea vaccinului.
Un vaccin care funcționează este văzut ca un element determinant în lupta împotriva noului coronavirus, care a ucis peste 1,15 milioane de oameni, a zguduit multe zone ale economiei globale și a schimbat viața a miliarde de oameni.
„Este încurajator să vezi că răspunsurile imunitare au fost similare la adulții mai în vârstă și cei mai tineri și că reactogenitatea a fost mai mică la adulții în vârstă, unde severitatea bolii COVID-19 este mai mare”, a spus un purtător de cuvânt al AstraZeneca.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.