fbpx

Prima localitate din țară unde elevii ar putea fi testați antidrog

foto: prundubargaului.ro

Școlile din comuna Prundu Bârgăului din Bistrița-Năsăud ar putea fi primele din țară unde elevii vor fi testați antidrog.

Primarul a cumpărat deja un aparat performant de testare și vrea să încheie un acord cu școala și părinții pentru a putea testa aleatoriu, periodic, elevii. Acesta este similar cu cel care se află în dotarea Poliției Române și a costat în jur de 20.000 de lei, informează Bistrițeanul.

Până acest lucru va fi posibil, aparatul a fost predate polițiștilor din comună, care îl vor folosi pentru a testa șoferii care se urcă la volan sub influența drogurilor.

„Deocamdată nu avem temei legal și doar cu acceptul părinților putem testa elevii. Trebuie inclus și în regulamentul școlar, iar părinții trebuie să își dea acordul. Eu nu îmi doresc altceva decât ca fiecare părinte să conștientizeze că sunt probleme cu copiii. Îmi doresc să conștientizeze toți și apoi vedem care sunt următorii pași, care sunt intervențiile care se impun”, a explicat, pentru Bistrițeanul.ro, primarul Doru Crișan.

Primarul mai spune că a primit semnale din școli că problema este una serioasă și că se consumă droguri inclusiv în școala gimnazială.

Reamintim că un proiect de lege inițiat de deputații PSD Bogdan Ivan Gruia și Daniel Suciu prevede posibilitatea ca elevii să fie testați antidrog în școli și la evenimente. Detalii, aici.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.