fbpx

Pfizer anunță o eficacitate de peste 90% a vaccinului pentru copiii între 5 și 11 ani

Vaccinul anti-COVID-19 Pfizer/BioNTech a demonstrat o eficacitate de 90,7% împotriva coronavirusului într-un studiu clinic efectuat pe copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani, a anunţat vineri producătorul american, potrivit agenției Reuters, informează Digi 24.

Concluziile au fost trase de speciliști în urma unui studiu la care au participat 2.268 de copii. Potrivit companiei Pfizer, 16 copii participanţi la studiu, care au primit un placebo, s-au infectat cu COVID-19, comparativ cu 3 care au fost vaccinaţi.

Deoarece de două ori mai mulţi copii din cei 2.268 de participanţi la studiu au primit vaccinul comparativ cu placebo, acest lucru echivalează cu o eficacitate de peste 90%.

Pe 17 octombrie, companiile Pfizer și BioNTech au depus la Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) documentele necesare pentru autorizarea vaccinului la grupa 5-11 ani, anunță Reuters.

La începutul acestei luni, companiile au cerut autorităților de reglementare din SUA să acorde, de asemenea, autorizație de utilizare de urgență a vaccinului pentru copiii din această grupă de vârstă, iar un grup consultativ al Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente este așteptat să se întrunească luna viitoare pentru a revizui datele.

Primele doze din vaccinul anti-Covid-19 de la Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani vor ajunge în România în decembrie a anunțat, pe 7 octombrie, la Digi24, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. 

Potrivit șefului CNCAV, vaccinul Pfizer pentru această grupă de vârstă este așteptat să fie autorizat de EMA la finalul lunii octombrie, începutul lunii noiembrie.

Medicul a precizat că este un alt tip de dozaj, 10 microgame, care se administrează tot la trei săptămâni şi sunt 10 doze de vaccin într-un flacon.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *