fbpx

Pedibus, programul prin care elevii sunt încurajați să meargă la școală pe jos, împlinește 3 ani

Programul Pedibus împlineşte pe 17 mai trei ani de când a fost lansat la Sfântu Gheorghe, fiind o inițiativă a Primăriei prin care se dorește motivarea elevilor din oraş să meargă la școală pe jos.

În ultimul an, Pedibus s-a bucurat de prezenţa a 678 de voluntari în cele 33 de săptămâni ale programului, dintre aceştia 60 fiind părinţi activi. Media zilnică totală pe cele 10 trasee a fost de aproximativ 150-160 de copii, cu un număr minim de 100 de elevi, iar cea mai numeroasă prezenţă a fost de 220 de copii într-o singură dimineaţă. afirmă Primăria orașului Sfântu Gheorghe.

„Ne pregătim cu mare entuziasm pentru aniversarea a trei ani de la nașterea Pedibus, așa cum am făcut-o și în ultimii doi ani. Vom face tot ce ne stă în putință pentru a ne asigura că atât copiii, cât şi părinții și însoțitorii se simt răsplătiţi în această zi. Dorim să le exprimăm recunoștința și mulțumirile noastre, deoarece ei sunt cei care mențin programul viu și în mișcare în fiecare zi. Programul nu este util doar pentru copii, deoarece am primit recent feedback că mai mulți pensionari s-au oferit voluntari să-și însoțească nepoţii pentru a-și îmbunătăţi propria sănătate”, spune Buslig Kincső, coordonatoarea Pedibus.

Pentru a marca aşa cum se cuvine împlinirea a trei ani de existenţă, organizatorii Pedibus au pregătit pentru vineri dimineaţă mai multe surprize pentru copii şi voluntari.

Programul pentru aniversarea de vineri va avea loc în Piaţa Centrală, în zona de lângă #SEPSI, instalaţia fiind îmbrăcată special pentru aniversarea Pedibus. Programul include o parte din obișnuitele exerciții de dimineață cu echipa Change Centre, multe baloane galbene, brioșe, cântarea imnului Pedibus de către elevii de la Școala Gimnazială „Nicolae Colan”. Se vor alătura mascotele echipei de baschet Sepsi-SIC și a echipei de fotbal Sepsi OSK.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.