fbpx

Paracetamolul sub formă de sirop, interzis temporar în Gambia, după ce zeci de copii au murit în țara din Africa de Vest

Gambia a ordonat marți importatorilor și farmaciilor să suspende vânzările tuturor mărcilor de paracetamol sub formă de sirop, în timp ce guvernul investighează o posibilă legătură între medicament și moartea a zeci de copii, relatează Reuters, preluată de HotNews.

Guvernul Gambiei investighează dacă decesele a zeci de copii mici din cauza insuficienței renale din ultimele luni sunt legate de sirop. Copiii au prezentat simptome precum incapacitatea de a urina, febră și vărsături care au dus rapid la insuficiență renală.

Joia trecută, șeful serviciului de sănătate al țării din Africa de Vest a declarat că a lansat investigația după ce la sfârșitul lunii iulie a fost detectată o creștere a cazurilor de leziuni renale acute în rândul copiilor cu vârsta sub cinci ani. Nu a denumit mărci specifice, dar a spus că unele mostre au fost trimise în străinătate pentru controlul calității.

Date insuficiente

Autoritatea de reglementare a medicamentelor, cunoscută sub numele de Agenția de Control al Medicamentului (MCA), a declarat că nu există date suficiente pentru a justifica interzicerea generală a siropurilor care au substanța activă paracetamol, un analgezic adesea folosit pentru a scădea febra copiilor.

Săptămâna trecută, oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au declarat că dovezile ar indica o origine infecțioasă, cum ar fi apa poluată, nu paracetamolul, dar au subliniat că există multe întrebări fără răspuns.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.