fbpx

Mobilizare impresionantă în Republica Moldova. Peste 300 de profesori au realizat un portal cu lecții pentru tot restul anului școlar

Autoritățile și cadrele didactice din Republica Moldova au realizat un portal care cuprinde lecții înregistrate cu toată materia care mai trebuie predată în anul școlar 2019-2o2o. La proiect au contribuit peste 300 de profesori. Portalul conține și o bibliotecă digitală.

Anunțul despre lansarea platformei educatieonline.md

După multă muncă în regim alert, multe provocări și multe duble la filmat, care încă mai urmează, platforma educatieonline.md se lansează astăzi oficial. La ora 17:00, vă invităm să urmăriți filmul de lansare a Proiectului Educație Online, care va fi transmis live pe pagina noastră de Facebook și la Moldova 2.

Platforma dispune de o bibliotecă digitală, creată cu scopul de a asigura procesul de învățare la distanță a tuturor elevilor.
Biblioteca va conține în primă fază, aproximativ 2.500 de lecții video, iar în faza doi, circa 4.500 de lecții, pentru elevii claselor I-XII, la 15 discipline, inclusiv profil real / profil umanistic. Lecțiile înregistrate vor fi atât în limba română, cât și în limba rusă.

La elaborarea conținutului video, sunt implicați peste 300 de profesori din 69 de instituții de învățământ, cu ghidajul mai multor echipe de experți, coordonatori, operatori și voluntari.
Educație Online va pune la dispoziție lecții înregistrate în format video, care au rămas a fi predate până la sfârșitului anului școlar 2019-2020, conform curriculumului național. Aceasta va fi o alternativă utilă pentru elevi, părinți și profesori.

Ne propunem ca materialele educaționale în format video să fie transmise și prin intermediul televiziunii naționale și IPTV, pentru a asigura o accesibilitate maximă pentru toți elevii.
Mulțumim tuturor pentru susținere și suport. Mult succes elevilor, profesorilor și părinților!
Proiectul Educație Online este implementat de către Primăria Municipiului Chișinău și Ministerul Educației, Culturii și Cercetării din Republica Moldova, cu suportul Fundatia Soros-Moldova, UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei, Edu Tolk, Crunchyroll, ATIC și AISE – Cursuri de Engleza