fbpx

Ministerul Sănătății: Nu folosiți măști cu supapă pentru a vă proteja de COVID-19!

Ministerul Sănătății avertizează, într-un comunicat că, pentru a ne proteja de COVID-19, nu ar trebui să folosim măști cu supapă.

Ce spune Ministerul Sănătății:

Măștile cu supapă nu sunt recomandate pentru a fi utilizate în contextul pandemiei de coronavirus.
Aceste măști sunt destinate lucrătorilor industriali pentru a preveni respirația prafului și particulelor în timp ce supapa se închide la inhalare. Cu toate acestea, supapa se deschide la expirare, permițând virusurilor să treacă prin deschiderea supapei.
Astfel, organizațiile internaționale recomandă ca aceste măști să nu fie purtate în pandemie din cauza riscului ca particulele virusului SARS-CoV-2 să fie răspândite, ducând astfel la posibilitatea infectării altor persoane.
Tipurile de măști recomandate sunt:
✔️ Măștile care acoperă în întregime nasul și gura;
✔️ Măștile din țesătură cu cel puțin două straturi, care se pot spăla și refolosi;
✔️ Măștile care au o sârmă de metal la nivelul nasului și care nu permit astfel ieșirea aerului prin partea superioadă a măștii;
✔️ Măștile care se așază bine pe părțile laterale ale feței și care nu prezintă spații pe unde pot pătrunde/elimina particule.

 

În luna noiembrie, medicul Mihai Craiu a prezentat, pe pagina de Facebook Spitalul Virtual pentru Copii, recomandările sale cu privire la măștile de protecție. El își argumentează sfaturile printr-un articol publicat de New York Times.

Postarea medicului Mihai Craiu, integral:

Pentru cine mai avea îndoieli că orice mască este mai bună decât nicio mască este acest articol din The New York Times. Care cuprinde si o simulare vizuală a modului cum functionează măstile. https://www.nytimes.com/…/wear-mask-covid-particles-ul…
Pentru sceptici este de privit cu mare atenție. Si de luat acasă mesajul practic – cea mai bună mască pentru protecția personală (necesară în spital sau în alte spații închise, neventilate) este una de tip N95.
Persoanelor care nu cred în “botniță” le urez mult noroc!
Nenorocirea este că analfabetismul lor științific (numai ignoranța ar putea explica o astfel de gândire!) ne-a dus PE TOȚI in pragul dezastrului. Iarași vom ajunge in izolare, doar pentru că unii sunt foarte “deștepți”, in România. Noroc că au și alții “deștepții” lor și vom ajunge imediat la 50 milioane de cazuri COVID19. O conspirație reușită la scară planetară…
măști cu supapă

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *