fbpx

Universitatea Oxford testează vaccinul anti-COVID pe grupa de vârstă 6-17 ani

Universitatea Oxford a lansat un studiu pentru a evalua siguranța și răspunsul imun al vaccinului COVID-19 pe care l-a dezvoltat cu AstraZeneca la copii din grupa de vârstă 6-17 ani, transmite Reuters, citat de Digi 24.

Noul studiu urmează să stabilească dacă vaccinul este eficient pentru persoanele cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani, potrivit unei declarații a reprezentanților Universității.

Aproximativ 300 de voluntari vor participa la studiu iar primele vaccinări sunt așteptate luna aceasta, au precizat reprezentanții Oxford.

Vaccinul cu două doze Oxford / AstraZeneca a fost considerat un „vaccin pentru lume”, deoarece este mai ieftin și mai ușor de distribuit decât serurile produse de rivalii de la Pfizer/BioNTech și Moderna.

AstraZeneca are ca obiectiv producerea a 3 miliarde de doze în acest an și își propune să ajungă la o producție de peste 200 de milioane de doze pe lună până în aprilie.

Vaccinul AstraZeneca, dezvoltat de companie în colaborare cu Universitatea Oxford are aceeași eficacitate la adulți împotriva tulpinii britanice a coronavirusului ca şi în cazul celorlalte variante aflate anterior în circulaţie, a anunţat, recent, universitatea britanică.

Tulpina britanică, identificată pentru prima dată în comitatul Kent din sudul Anglei, este mai contagioasă, ceea ce a determinat multe state să restricţioneze călătoriile în Marea Britanie.

Simultan cu lockdown-ul impus luna trecută după un nou vârf al infectărilor provocat de această tulpină, Marea Britanie a început administrarea vaccinului de la AstraZeneca. Până în prezent, peste 10 milioane de oameni au primit o primă doză de vaccin, fie de la AstraZeneca, fie de la Pfizer.

Potrivit responsabililor, se crede că vaccinurile sunt eficiente împotriva variantelor aflate în circulaţie în ţară.

„Datele din studiile noastre cu vaccinul ChAdOx1 în Regatul Unit arată că vaccinul nu protejează doar împotriva virusului pandemic originar, ci protejează şi împotriva noii variante B.1.1.7, care a provocat o creştere a incidenţei bolii de la sfârşitul lui 2020 în Marea Britanie”, a declarat Andrew Pollard, investigatorul şef al studiului realizat de Oxford.

La rândul său, Sarah Gilbert, unul din cercetătorii care au dezvoltat vaccinul AstraZeneca, a subliniat că, deşi acesta are eficacitate contra variantei britanice, el ar trebui adaptat pentru o viitoare tulpină.

grupa de vârstă

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.