fbpx

Mesajul unei studente: Nu mai putem! Ne pierdem vederea. Am ajuns să stăm 20 de ore pe zi în fața laptopului

ore

Livia Mihaela, studentă la o facultate din București, a scris un mesaj către toți profesorii care exagerează cu volumul de muncă pe care îl cer studenților, în perioada în care cursurile se desfășoară online.

Postarea studentei, integral

Mesaj pentru profesorii care au senzația că studenții sunt niște roboți!
Dragi profesori, am obosit, opriți-vă, nu suntem roboți..ne dor ochii, ne pierdem vederea..ne-am săturat de testele voastre, ne-am săturat de nenumăratele teme, ne-am săturat de replica” nu e vina mea că este situația asta!”. Ok, nu este vina dumneavoastră, dar nu este nici vina noastră că nu putem să venim la facultate, nu e vina noastră că nu mai aveți cum să vedeți dacă noi copiem sau nu, nu e vina noastră că nu înțelegem întotdeauna ceea ce avem de făcut și punem întrebări insistente, nu e vina noastră că ați venit cu un milion de alte cerințe pentru proiecte sau că examenele se desfășoară în cele mai stresante condiții, căci aș prefera să stați lângă mine 2 ore într-o sală de curs în timpul examenului, decât să dau un test grilă în 20 de minute.
Suntem obosiți, nu mai putem, ne dor ochii, ne pierdem vederea..am ajuns să stăm 20 de ore în fața laptopului, deoarece avem cursuri, proiecte, teme, teste și lista poate continua..Da, poate este greu pentru dvs. , deoarece nu reușiți să vă adaptați la aceste metode de examinare, dar și pentru noi este greu, deoarece am obosit psihic. Gândiți-vă că la fel ca dvs. unii locuim la bloc, n-am ieșit zile întregi să ne relaxăm..și chiar dacă stăm la casă, nu prea avem timp să ieșim, pentru că ne bate „deadline-ul” în geam..și nu vrem cumva să întârziem cu proiectul..pentru că pierdem punctele, iar punctele sunt prețioase..că poate altfel luam restanțe..iar unii dintre noi sunt aproape de anii terminali, iar în ultimul an nu e timp de restanțe, nu? Suntem în 2020, ar trebui să ne adaptăm cu toții la situație, să facem cumva să fie ușor pentru toată lumea, deoarece nu a ales nimeni asta și nimeni nu trebuie să plătească pentru asta.
Am obosit, suntem stresați, nu dormim noaptea uneori pentru că ne dor ochii din cauza statului la calculator, ne doare capul, se strânge stresul care ne face să obosim, ne face să devenim anxioși, ne-am săturat să nu ne înțelegeți sau să ne înțelegeți greșit în cazul în care vă spunem ceea ce ne deranjează. Am înțeles, sunteți obosiți, sunteți depășiți de situație, v-ați săturat să stați în casă, dar gândiți-vă cum v-ați simți să vă vedeți proprii copii așa cum suntem noi, căci părinții noștri încep să-și facă griji, probabil s-au săturat să ne vadă doar la masă..asta dacă mergem și acolo, căci de cele mai multe ori când e ora mesei de prânz suntem la cursuri, la micul dejun ne punem la somn, iar seara suntem în meeting cu colegii definitivând proiectul. Aveam weekendul, l-ați luat și l-ați umplut cu deadline-uri..că na, oricum stăm acasă..și nu aveam nimic altceva de făcut. Ați luat toate programele de pe calculatoarele din facultate și ne-ați pus să le învățăm funcționarea într-un semestru, singuri, lovindu-ne de cuvinte precum ” eroare” sau „cod invalid”, scrise cu majuscule și evidențiate cu roșu, acompaniate de sunete care provoacă creșterea nivelului de stres și a nervilor, considerând că „nu e greu să înveți un program, sunt și tutoriale pe net”.. că într-adevăr de asta aveam timp..să învăț un nou program, când la ușă îmi bat 4 verificări și o sesiune..Noi v-am înțeles când vă era greu să vă adaptați cu toată nebunia asta online, v-am ajutat dacă am știut și am avut răbdare, dar dumneavoastră nu aveți cu noi, vă este mai ușor să puneți note mici și să mergeți mai departe.
Am obosit, dragi profesori, ne certăm unii cu alții din cauza stresului, ajungem să nu mai fim în niciun fel de acord și nici să ne înțelegem, suntem nervoși tot timpul și nu ne putem concentra, deoarece informațiile sunt prea multe, cerințele prea mari și în timp foarte scurt, iar lucrul cel mai greu este că nu ne putem spune punctul de vedere în fața dumneavoastră, căci poate riscăm să nu mai trecem niciodată materia respectivă sau ajungeți să considerați că v-am jignit, dar nu e așa, doar avem frustrări pe care ne dorim și noi să le spunem, nu întotdeauna trebuie să ne adaptăm stărilor pe care dumneavoastră le aveți..pentru că nu e în regulă să vă aruncați nervii asupra noastră, pentru că, deși avem între 18-24 de ani..încă suntem mici și în formare, iar pe lângă facultate avem și alte probleme..la fel ca dvs..poate suntem bolnavi, poate avem membri ai familiei bolnavi, poate suntem săraci și ne facem griji de ziua de mâine, poate ne-am certat cu cineva și suferim, poate avem un deces în familie, poate avem pur și simplu probleme care nu privesc facultate..iar acum nu avem timp de nimic altceva în afară de ea.
Mulțumim profesorilor care atunci când deschid meeting-ul pe teams sau zoom se obosesc să ne întrebe cum ne simțim și aleg să ne lase mai ușor pentru că și ei au obosit stând la cursuri, sunteți minunați! Iar un mesaj pentru profesorii care au ales să facă toate cursurile scriind-ne în chat și nu pe o platformă unde putem comunica live, să știți că nu am înțeles nimic de la acele cursuri!
Cu stimă și respect pentru învățământul universitar românesc, un student obosit!

ore ore ore ore

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.