fbpx

14 mai 1850. O invenție salvatoare: mașina de spălat vase

Pe 14 mai 1850, a fost emis primul brevet american pentru o invenție revoluționară: mașina de spălat vase. Acesta a fost eliberat lui Joel Houghton din Ogden, NY, pentru o „Îmbunătățire a mașinilor pentru spălarea veselei” (nr. 765).

Designul propus de Houghton avea un coș de sârmă cilindric în care se puneau vasele murdare, care mai apoi era scufundat într-o cadă cu apă fierbinte. Coșul putea fi manevrat cu ajutorul unui mâner astfel încât apa caldă să acopere toate tacâmurilor din coș.

Schița  mașinii de spălat

Totuși, primul brevet cu succes comercial pentru o mașină de spălat vase ca fost emis la 28 decembrie 1886 către Josephine Cochrane. Ea a pus bazele unei companii care producea mașini de spălat vase pentru hoteluri și restaurante, dar care a supraviețuit și după moartea ei.

În 1949, Garis-Cochran Manufacturing CompanyManufacturing  a devenit parte a grupului KitchenAid®, ocazie cu care a fost lansată prima mașină de spălat vase cu utilizare casnică și care se baza pe designul propus de Josephine Garis-Cochran.

Convinsă de potențialul brevetului lui Josephine Garis Cochrane, KitchenAid își îmbunătățește performanțele și concepe mașina de spălat vase KD-10, lansată pe o combinație de alb și roz. Caracteristicile sale merg dincolo de designul extraordinar: KD-10 este echipată cu o nouă tehnologie revoluționară pentru acele vremuri, care încă stă la baza tuturor mașinilor de spălat vase. Produsul este remarcabil sub fiecare aspect, iar performanțele sale sunt la paritate cu cele ale unor electrocasnice din zilele noastre. De fapt, unele KD-10 se mai folosesc și astăzi.

Astăzi, mașina de spălat vase este un aparat standard în majoritatea gospodăriilor americane.


Ilustrare foto copertă – www.clickamericana.com  


Dacă ai ajuns aici, citește și:

Gest impresionant al unei eleve: a copiat de mână caietele cu exerciții pentru colegii fără acces la școala online

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.