fbpx

Educația și generozitatea schimbă vieți: de pe străzile fără electricitate din Ghana, pe podiumul MIT

Povestea lui Isaac Sesi, un tănăr originar din  Ghana, a cărui viață a fost schimbată de generozitatea unei familii de americani, pe care i-a cunoscut din întâmplare, a impresionat sute de mii de oameni pe internet. Publicată pe pagina Humans of New York, povestea demonstrează că educația și generozitatea pot schimba viața oricărui copil, indiferent unde s-a născut acesta.

Postarea de pe contul de Facebook Humans of New York:

„Eram doar un copil de cartier. Nu era apă curentă în casa noastră. Sau electricitate. Așa seara, când veneam acasă de la școală, stăteam afară lângă drum. Vizavi era un hotel unde stăteau străini. Îi urmăream cum jucau Frisbee. Îi priveam cum cumpărau suveniruri africane de la vânzătorii de stradă.

Ocazional, câte unul dintre ei venea să-mi vorbească. Eram un copil curios. Mi-a plăcut să pun întrebări. Deci cred că mă găseau distractiv. Într-o seară, o fată americană a venit la mine și a început să-mi pună întrebări. Stăteam pur și simplu de vorbă: „Cum te cheamă?”, Și lucruri de genul acesta. Dar apoi m-a întrebat care e ziua de naștere, iar eu i-am spus: „19 noiembrie”. „În niciun caz”, a răspuns ea. „Asta-i și ziua mea!” Și după aceea am devenit prieteni. Numele ei era Talia. A venit să mă viziteze în fiecare seară și să-mi aducă prăjituri cu ciocolată. M-a lăsat să mă joc cu jocul ei. M-a întrebat despre familia mea.

M-a întrebat și despre școală. Am fost cel mai bun student din clasa a treia, așa că i-am arătat fișele mele de la școală și a fost foarte încântată. A fost prima persoană care m-a dus la plajă. Nu mai văzusem niciodată oceanul. Ne-am distrat atât de mult împreună.

Dar într-o seară mi-a spus că se va întoarce în America. Și am început să plâng. Ne-a cumpărat coliere identice de la un vânzător de stradă, a făcut o ultimă poză și mi-a promis că îmi va scrie scrisori. A fost o promisiune pe care a ținut-o.

Prima scrisoare a sosit la câteva săptămâni după ce a plecat. Și au fost multe scrisori după aceea. Ea le-a spus părinților ei despre mine. M-au invitat în America să stau cu ei o lună. M-au dus la meciuri de baseball, parcuri de distracții și la cumpărături. A fost cea mai bună perioadă din viața mea. Când m-am întors în Ghana, mi-au plătit toate taxele școlare. Mi-au cumpărat cărți și haine. Mi-au dat bani de școală pentru a obține o diplomă în inginerie.

Acum am propria mea companie. Familia Cassis mi-a schimbat viața. Eram doar un copil oarecare pe care nu-l știau și mi-au oferit o șansă ca visele mele să devină realitate. M-am întors să îi vizitez anul trecut. Dar de data aceasta nu aveam nevoie ca ei să îmi plătească drumul. Am susținut un discurs la MIT, pentru că am fost selectat ca unul dintre cei mai buni inovatori sub 35 de ani. ”

#quarantinestories

Ghana