fbpx

Cîmpeanu: În școlile unde nu se pot decala pauzele, masca trebuie purtată și în recreații

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat, în această seară, la TVR, că în școlile în care pauzele nu pot fi decalate, masca de protecție trebuie purtată și în recreații.

”Dacă o școală nu poate să asigure program decalat, pauze decalate înseamnă că se creează aglomerații și acolo trebuie purtată masca”, a spus ministrul.

Întrebat cine trebuie să supravegheze dacă regulile sunt respectate, Cîmpeanu a răspuns: ”Sarcina principală revine claselor didactice. Copiii sunt copii și mai uită când se întorc în clase mai uită să pună masca. Este responsabilitatea cadrelor didactice, au mai mult de lucru, dar nu am avut plângeri că au mai mult de lucru.”

Purtarea măştii de protecţie nu va mai fi obligatorie în curtea unităţilor de învățământ începând de lunea aceasta, a transmis, către Educație Privată, săptămâna trecută, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. curtea școlii

”De săptămâna viitoare, in exteriorul școlii (spatii deschise) se poate renunța la obligativitatea purtării măștii de protectie, dar se păstrează regula pauzelor decalate pentru a evita aglomerările”, a anunțat ministrul. 

Anunțul a fost făcut în contextul în care președintele Klaus Iohannis anunțase că masca nu va mai fi obligatorie în spațiile deschise, la nivel național. Președintele a precizat că eliminarea acestei obligații va avea și excepții, respectiv locurile aglomerate.

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a stabilit, în şedinţa de sâmbătă, că în jurul unităţilor de învăţământ pe o rază de 50 de metri unde există „potenţial” de aglomerare la venire şi la plecare se va purta mască de către cei care vor staţiona în acel perimetru, a anunţat prefectul Capitalei, Alin Stoica, citat de AGERPRES.

recreații

1 comment

  1. Eduard spune:

    Ziua și ideea. Domnul ministru abrambureste învățământul de tot.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.