fbpx

Mamele din Ucraina vor să semnalizeze grupa de sânge a copiilor pe hainele de școală- jurnalistă din Kiev

Olga Tokariuk, corespondenta agenției spaniole EFE la Kiev, povestește cum au reacționat mamele din Ucraina la discursul ținut în seara aceasta de președintele rus Vladimir Putin:

”Dacă vreți să știți cum reacționează ucrainenii la discursul lui Putin, iată un exemplu: mamele discută pe Facebook discută despre aplicarea de autocolante pe hainele copiilor, când merg la școală, pentru a le semnaliza, astfel, grupa de sânge. Nu vă înșelați: acest discurs a fost perceput ca o declarație de război la adresa Ucrainei”, scrie jurnalista pe Twitter.

CONTEXT

 Preşedintele rus, Vladimir Putin, a semnat luni seară decretul de recunoaştere a independenţei regiunilor separatiste Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei, transmit agenţiile de presă internaţionale.

Într-un discurs televizat care a precedat semnarea documentului, liderul de la Kremlin s-a declarat convins că cetăţenii ruşi sprijină decizia sa şi i-a cerut parlamentului Federaţiei Ruse să o susţină.

Putin a acuzat forţele armate ucrainene că ucid civili prin faptul că bombardează zone locuite din estul separatist al Ucrainei. El a adăugat că Ucraina intenţionează să se doteze cu arme nucleare şi că această ţară dispune de tehnologia nucleară sovietică.

În acelaşi discurs, liderul rus a spus că Ucraina este o colonie a Statelor Unite cu ”un regim marionetă” şi a acuzat serviciile secrete occidentale că ajută Kievul să comită crime.

În opinia sa, o aderare a Ucrainei la NATO este o ameninţare directă pentru securitatea Rusiei, Vladimir Putin subliniind că legea fundamentală a Ucrainei nu permite baze militare străine pe teritoriul ţării. El a reluat declaraţia potrivit căreia Rusiei i s-a promis în trecut că Alianţa Nord-Atlantică nu se va extinde, dar că s-a întâmplat exact contrariul. Conform liderului rus, NATO a ignorat complet cererile de securitate ale Moscovei.

Vladimir Putin a pus sub semnul întrebării însăşi ”’statalitatea reală” a Ucrainei, argumentând că aceasta mai degrabă a copiat modele pentru a crea un stat naţional. Corupţia şi luptele pentru putere între oligarhi au împiedicat populaţia din fostele republici sovietice să-şi îmbunătăţească nivelul de trai, a mai afirmat Putin în discursul său, citat de AGERPRES.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/kiev-ukraine-september-happy-children-school-uniform-write-classroom-sitting-their-desks-studying-proccess-image187062771

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.