fbpx

Familiile a 9 victime din masacrul de la școala Sandy Hook, acord de 73 de milioane de dolari cu Remington, producătorul armei

Victimele masacrului de la Sandy Hook

Familiile a nouă victime ale masacrului din școala Sandy Hook din 2012 au ajuns la o înțelegere cu Remington, producătorul puștii folosite în atac, potrivit documentelor instanței americane publicate marți, anunță France 24.

26 de persoane, copii și profesori, au fost ucise la școala elementară din Newtown, Connecticut, de un bărbat înarmat în vârstă de 20 de ani, Adam Lanza, care apoi s-a sinucis.

„Un acord de soluționare a fost încheiat între părți”, se arată în anunțul avocaților familiilor.

Presa americană a relatat că suma prevăzută în acord este de 73 de milioane de dolari. 

Avocații familiilor au susținut că Remington și alte două părți acuzate sunt vinovate pentru că au comercializat cu bună știință o armă de calitate militară care este „foarte nepotrivită” pentru uz civil, dar a devenit arma cea mai folosită în împușcăturile în masă.

Reclamanții au susținut că arma a fost comercializată în mod imoral și fără scrupule, vândută civililor pe baza capacităților sale de luptă de război.

Potrivit acestora, promovarea prin marketing a popularizat arma AR-15 în situații de luptă și împușcături în masă prin tipul de jocuri video violente pe care se știa că le juca Lanza.

În luna noiembrie, Alex Jones, un faimos moderator de radio, a fost găsit vinovat în mod implicit în toate cele patru cazuri de defăimare aduse în fața justiției de familiile victimelor tragediei de la școala Sandy Hook, anunța, la vremea respectivă, The Independent.

Un judecător din Connecticut a emis hotărâri în al patrulea proces pentru defăimare intentat marți împotriva moderatorului-conspiraționist, după ce acesta nu a prezentat dovezi care să susțină afirmațiile false că asaltul cu împușcături în masă din 2012 a fost o farsă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.