Liceele private oferă burse pentru copiii cu rezultate bune

Rezultatele la Evaluarea Națională sunt afișate, însă emoțiile copiilor și părinților sunt departe de final. Astăzi au început înscrierile la liceu, care se vor desfășura până pe 3 iulie. Apoi, urmează repartizarea computerizată, în urma căreia candidații vor afla dacă au ajuns sau nu la școala pe care și-au dorit-o. Ministerul Educaţiei Naţionale recomandă completarea fişei de admitere la liceu cu un număr suficient de opţiuni pentru a evita situaţiile nedorite, insistând asupra exprimării unor opțiuni realiste, în concordanță cu nota finală a fiecărui candidat.

Este, însă, bine să știți că absolvenții clasei a opta au la dispoziție și varianta liceelor private. Unele dintre acestea oferă burse care merg până la gratuitate completă, în funcție de nota obținută la Evaluarea Națională și media din gimnaziu.

Little London International Academy îi anunță pe candidații la admitere că pot beneficia mai multe variante de burse: ”Dacă rezultatele tale la Evaluarea Națională și media din gimnaziu dau o medie de admitere peste 8.50 poţi obţine burse de studiu sub forma unor reduceri ale taxelor de școlarizare. Astfel, dacă media ta este:

8.50+ vei primi o reducere de 25%.

9.00+ vei primi o reducere de 50%.

9.50+ vei primi o reducere de 100%.”

LIceul Internațional Ioanid oferă, de asemenea, 18 burse de studiu pentru elevii care intră în clasa a IX-a. Bursele se vor repartiza în mod egal pentru cele trei specializări care fac parte din oferta liceului: filologie, științe ale naturii și învățător-educatoare. Condițiile complete în baza cărora elevii pot primi gratuitate sunt disponibile aici.

Avenor College oferă, de asemenea,. 2 burse liceale (pentru viitori elevi în clasele a IX-a și/sau a XI-a). Acestea acoperă între 25% și 100% din taxa de școlarizare, se adresează elevilor din clasa a VIII-a (Year 9) și clasa a X-a (Year 11) înscriși la Avenor College sau în altă instituție de învățământ. Toate detaliile despre criteriile de acordare a acestor burse sunt disponibile aici.

 

Citește și:

Școlile private au promovat Evaluarea Națională cu media generală 8,49