fbpx

30 iunie 2017: Agenția Japoneză de Exploatare a Spațiului Aerian (JAXA) a dezvăluit planul său de a trimite un astronaut pe Lună până în 2030

Foto Credit:NASA/via Reuters

Pe 30 Iunie 2017, Agenția Japoneză de Explorare Aerospațială și-a anunțat planul ambițios de a trimite un astronaut pe Lună. A fost pentru prima dată când JAXA a declarat că intenționează să trimită un astronaut dincolo de Stația Spațială Internațională.

Mai întâi JAXA se va alătura unei misiuni conduse de NASA în 2025 pentru a construi o stație spațială pe orbita lunii, ca parte a unui efort pe termen lung al NASA de a ajunge la Marte.

Tokyo speră că prin contribuția la misiunea multinațională și prin punerea la dispoziție a tehnologiei japoneze să obțină un spațiu pe stația spațială, din care, în cele din urmă, ar putea trimite  un astronaut pe Lună.

Planul a fost prezentat informal într-un grup de discuții al ministerului educației, iar un calendar detaliat este așteptat până la sfârșitul lui 2018.

 

NASA și alte agenții spațiale globale lucrează din greu la trimiterea astronauților pe Marte până în anii 2030.

Citește și despre evenimentul științific al zilei de 29 Iunie:  https://www.educatieprivata.ro/calendar-stiinti…jurul-pamantului/

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.