fbpx

Israel: A început vaccinarea copiilor din grupa 5-11 ani

Photo 208908410 / Child Vaccine © Irina Tiumentseva | Dreamstime.com

În Israel a început, de luni, campania de vaccinare anti-coronavirus a copiilor cu vârste din grupa 5-11 ani, anunță autoritățile sanitare israeliene, citate de Digi 24

Premierul israelian, Naftali Bennett, a declarat, duminică, că obiectivul ţării este de a vaccina 50% dintre cei aproape un milion de copii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani până la sfârşitul lunii decembrie. Comitetul a decis, de asemenea, ca a treia doză de vaccin să fie administrată adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani, la cinci luni după cea de-a doua doză.

În urmă cu o săptămână, coordonatorul campaniei de vaccinare (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a declarat că în ce priveşte vaccinarea împotriva COVID-19 a copiilor cu vârste de 5-11 ani cu vaccinul de la Pfizer, probabil că pe data de 25 noiembrie vom avea opinia Agenţiei Europene a Medicamenteului. La jumătatea lunii decembrie este aşteptată opinia autorităţilor europene şi în ce priveşte vaccinul produs de Moderna.

Până în prezent, numărul persoanelor care s-au vaccinat cu prima doză de vaccin anti-coronavirus în Israel a ajuns la aproape 6,27 milioane, sau 66,7% din populaţie, în timp ce aproximativ 5,76 milioane de israelieni au fost vaccinaţi cu două doze şi aproape 4,05 milioane au fost vaccinaţi și cu cea de-a treia doză.

Vaccinurile vor fi administrate la clinicile Organizației de Menținere a Sănătății din Israel, iar a doua doză la copii va fi administrată la trei săptămâni după prima, conform unei recomandări a comitetului consultativ al Ministerului Sănătăţii din Israel, conform Agerpres.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *