fbpx

Gripa în România. Părinții au început să dezinfecteze singuri sălile de clasă

În prag de declarare oficială a epidemiei de gripă, părinții elevilor dintr-o școală bucureșteană din sectorul 3 au început să rezolve pe cont propriu problema igienizării în sala de clasă. Corespondentul Pro Tv Vitalie Cojocari a publicat pe pagina sa de Facebook imagini cu părinți care au venit în weekend la școală pentru a se asigura că luni copiii lor vor intra în clase cât mai protejate de riscul contaminării.

”Într-un București înghețat, aproape apocaliptic, cu copaci căzuți, oameni accidentați, părinții au fost invitați în școli să lupte cu germenii gripei.

Înarmați cu dezinfectant, au curățat cât de bine au putut cu forțele și materialele proprii clasele copiilor lor, sperând că epidemia îi va ocoli. Aici, poze dintr-o clasă pregătitoare!”, spune Vitali Cojocari.

gripă școală părinții

Școlile și grădinițele vor funcționa, mâine, după programul normal, a anunțat ministrul Educației, Ecaterina Andronescu. ” Îi invit pe toţi colegii profesori, îi invit pe părinţi şi pe copii să se pregătească pentru ziua de mâine, este o zi de şcoală şi va fi toată săptămâna, ultima săptămână din acest semestru, după care urmează o săptămână de vacanţă“, a declarat ministrul, într-o emisiune televizată.

Andronescu a explicat că decizia a fost luată pentru că, în cursul săptămânii care urmează,  se încheie situaţiile şcolare şi nu poate fi bulversată încheierea semestrului.

În ceea ce privește precauțiile legate de posibilitatea extinderii cazurilor de gripă, adică a motivului pentru care școlile au fost închise vinerea trecută, ministrul a spus că „triajul este foarte serios făcut în fiecare şcoală“.

„Şi lucrul acesta îmi dă un gram de linişte“, a conchis Andronescu.

Școlile din toată țara au fost închise vineri din cauza înmulțirii cazurilor de gripă. Decizia a fost luată de Ministerul Educației, la recomandarea Ministerului Sănătății.

“ Vom continua să supraveghem atent evoluția gripei în toată țara. Împreună cu Ministerul Educației, vom continua triajul epidemiologic în unitățile de învățământ săptămâna viitoare,  odată cu realuarea activității în unitățile școlare. Recomand părinților să pună accent în continuare pe măsurile igienico-sanitare , iar  pe parcursul celor 4 zile libere  să evite expunerea copiilor în colectivități”, declara, vineri, Sorina Pintea, ministrul Sănătății.