”Gripa nu poate fi prevenită.” Mit sau adevăr?

Răspuns corect: MIT

Gripa poate fi prevenită în mod eficient, cu ajutorul vaccinului antigripal. Vaccinarea se aseamănă foarte mult cu purtarea centurii de siguranță în mașină, explică dr. Bridget Boyd, de la Loyola University Health System din Chicago, Statele Unite ale Americii: “De cele mai multe ori, copilul nu vă păți nimic dacă nu poartă centura de siguranță. Însă, se poate întâmpla să o poarte o singură dată și atunci să-i salveze viața. La fel se întâmplă și în cazul gripei. Majoritatea sezoanelor gripale pot fi inofensive pentru copilul tău, dar de ce ai vrea să riști ca el să facă o formă severă de gripă, când poți preveni asta prin vaccinare?”

Un alt mit răspândit despre vaccinul antigripal este acela că ar provoca chiar el această afecțiune. De aceea, este bine să știți că este imposibil să faci gripă de la vaccin, deoarece acesta conține virus inactivat care nu poate cauza boala. Producătorii de vaccin antigripal omoară virusul în cadrul procesului de manufacturare și se fac o serie de teste care sa certifice siguranța vaccinului.

Dacă vrei să afli mai multe informații despre vaccinul antigripal și despre felul în care acesta protejează, te invităm să citești articolul de aici.

 

Rubrică susținută de Regina Maria, Rețeaua privată de sănătate.