fbpx

Gripa, în școlile fără personal medical. Andronescu: ”Primul triaj îl face părintele, acasă”

Gripa este, în continuare, un motiv de îngrijorare, mai ales că școlile și grădinițele or funcționa, mâine, după programul normal.

În prag de declarare a epidemiei, în România există, încă, numeroase școli care nu au personal medical. Din informațiile oficiale, o școală din cinci se află în această situație, doar în București.

Acoperirea cu personal medical a rețelei de medicină școlară este de peste 80%, declara, la finalul anului trecut, directorul general adjunct al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, dr. Turkes Ablachim.

În aceste condiții, apare întrebarea cine va face triajul copiilor în astfel de unități de învățământ.

Potrivit unei declarații a ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, prima responsabilitate în această privință le aparține părinților.

”Primul triaj îl face părintele acasă pentru că părintele îşi dă seama dacă copilul este în stare de sănătate normală sau dimpotrivă. Îl duce la doctor sau îl duce la şcoală. Deci acesta ar fi un prim triaj. Sigur, şi şcoala are obligaţia să facă acest lucru”,a  afirmat Andronescu, la postul de televiziune Digi 24.

Ministrul a mai precizat că ”fiecare inspectorat şcolar avea obligaţia să găsească o formulă în aşa fel încât acest triaj la începutul orelor să poată fi făcut aşa cum trebuie.”

”Din informaţiile pe care eu le am din zilele anterioare, pentru că am cerut acest lucru de la începutul săptămânii care tocmai trece, lucrurile acestea s-au întâmplat. Deci copiii care arătau semne de răceală plecau acasă, cei care erau sănătoși rămâneau la şcoală. Cred că aşa se va proceda şi în continuare”, a mai spus Andronescu.