fbpx

Gafă antologică a președintelui SUA, Donald Trump: ”Luna face parte din planeta Marte”

Președintele Statelor Unite, Donald Trump, a făcut, vineri seara, încă o gafă memorabilă. Într-un mesaj pe Twitter, Trump a afirmat că Luna, satelitul natural al Terrei ar fi, de fapt, o parte din planeta Marte.

”Pentru toți banii pe care îi cheltuim, NASA NU ar trebui să vorbească despre ideea de a merge spre Lună- am făcut asta în urmă cu 50 de ani. Ar trebui să se concentreze lucrurile mai importante pe care le facem, inclusiv mersul pe Marte (din care Luna face parte), Apărare și Știință”, a scris Trump.

NASA are un program spațial al cărui nume este ”Moon to Mars” (”De pe Lună, către Marte”).

Gafa președintelui american a fost taxată imediat de organizații internaționale de presă precum The Guardian sau CNN.

Donald John Trump (n. 14 iunie 1946, Queens, New York) este un miliardar american, vedetă de televiziune, politician și actualul președinte al Statelor Unite ale Americii. El a fost candidatul republican și a fost ales al 45-lea președinte al Statelor Unite în alegerile din 8 noiembrie 2016, învingându-l pe contracandidatul democrat Hillary Clinton; a preluat oficial mandatul de președinte pe 20 ianuarie 2017, succedându-l pe Barack Obama. La cei 70 de ani ai săi, Trump este cea mai în vârstă persoană care își asumă președinția Statelor Unite.

A fost un elev turbulent, făcând nebunii la școală. Din cauza acestor probleme de comportament, pentru a-l disciplina, tatăl său a decis să-l înscrie pe Donald la vârsta de 13 ani la Academia Militară din New York (NYMA) din Cornwall, unde el a terminat clasa a opta și a absolvit liceul în 1964. Aici, Donald Trump a participat la exercițiile militare de mărșăluire, a purtat uniforma militară și a obținut mai multe premii academice, dar s-a dezvoltat și pe latura sportivă practicând fotbalul european și cel american și baseballul. În ultimul an de studii a atins gradul de căpitan, fiind comandant al cursanților, însă a fost retrogradat din poziția de șef comandant al cursanților și transferat într-o altă funcție după o pretinsă hărțuire a unui nou student din anul întâi în cazarmele sale de către unul dintre subordonații lui Trump; Trump a descris transferul său ca „o promovare”. În 2015, el a spus unui biograf că NYMA ia dat „mai multă instruire militară decât celor mai mulți tipi care luau calea milităriei”. În 1983, Fred Trump a declarat într-un interviu că Donald „a fost un băiat destul de brutal când era mic”.

Din august 1964, Trump a urmat cursurile Universității Fordham din Bronx timp de doi ani. Apoi s-a transferat la prestigioasa Școala de Finanțe și Comerț Wharton din cadrul Universității din Pennsylvania, care oferea unele dintre puținele studii imobiliare universitare din SUA. (sursă info: Wikipedia)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.