fbpx

G4Media: DSP Ilfov cere ca toate școlile din județ să treacă online

Direcția de Sănătate Publică (DSP Ilfov) solicită ca toate școlile din județ să treacă în sistem online.

Potrivit surselor G4Media.ro, autoritățile trimit adrese către instituțiile de învățământ, astfel încât până la finalul săptămânii să ajungă la trecerea școlilor în format online.

DSP Ilfov a propus, azi, carantinarea întregului județ, însă Comitetul Județean pentru Situații de Urgență nu a ajuns la un acord în legătură cu acest subiect. Jurnaliștii G4Media relatează că prefectul Daniel Zamfir (PNL) s-ar opune pe motiv că numeroși locuitori din Ilfov lucrează în București și este dificil de pus în practică o astfel de măsură extremă.  
Potrivit Digi 24, în Ilfov, incidența a trecut de 15 la mia de locuitori. În unele localități, rata infectărilor a trecut de 20 la mie. Spre exemplu, în Corbeanca este de 21,75 la mie. În Domnești, o altă localitate cu incidență ridicată, aceasta e de 19,05 la mie.

În prezent, școlile pot decide singure dacă trec sau nu cu toate orele în online sau rămân deschise.

Ministrul interimar al Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat, marți, că în Ilfov 17 şcoli au făcut solicitări pentru suspendarea activităţii cu prezenţă fizică și că alte opt unităţi de învăţământ au activitatea suspendată cu avizul DSP.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/red-traffic-light-background-cars-red-traffic-light-image114676135

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *