fbpx

Cîmpeanu: Toate școlile care solicită trecerea online vor avea solicitarea aprobată

Toate unitățile școlare care vor cere să treacă în format online vor avea solicitarea aprobată, a declarat pentru Educație Privată Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației. 

”La ora 14:00 voi avea o videoconferință cu toți inspectorii generali. Dincolo de regula care prevede suspendarea la apariția unui caz, dincolo de cealaltă regulă care prevede suspendarea atunci când 50% din clase sunt închise, există în ordinul comun articolul 3 cu alineatul 2 și articolul 6 cu alineatul 9, diferența fiind că atunci când apare o lipsă de resurse, dacă tu, ca școală, consideri că e cazul, faci o solicitare.

Am avut, astăzi, o ședință cu Prefectura București și am discutat și cu ISMB.

Toate școlile care solicită trecerea în online vor avea solicitările aprobate, cu sau fără avizul DSP. Dacă aleg să ceară în baza articolului 3, alineatul 2, nu e nevoie de avizul DSP. Am discutat cu ISMB și voi discuta și cu inspectoratele școlare și vor aviza aceste cereri.”

Ce prevăd articolele din ordinul comun menționate de ministru:

Art. 3, alineatul 2:

În situații justificate de infrastructura și resursele existente, unitățile de învățământ/unitățile conexe pot desfășura activități didactice în sistem online, cu aprobarea ISJ/ISMB, chiar și în situația în care nu se impune suspendarea cursurilor cu prezență fizică în condițiile art.6.

Art. 6, alineatul 9:

La apariţia cazurilor de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 în rândul cadrelor didactice, didactice auxiliare sau nedidactice, acestea au obligaţia de a anunţa conducerea unităţii de învăţământ care va informa DSP/DSPMB. DSP/DSPMB, în urma anchetei epidemiologice, va stabili care sunt contacții direcți ai acestora și va decide împreună cu conducerea unității de învățământ dacă se impune suspendarea activităților didactice la nivelul grupei/clasei sau unității de învățământ, înainte de îndeplinirea condițiilor de la alin (2). Măsura suspendării la nivelul unității de învățământ este dispusă prin hotărârea CJSU/CMBSU, la propunerea conducerii unității de învățământ/instituției conexe, cu avizul ISJ/ISMB și al  DSP/DSPMB. 

2 comments

  1. Cristian ioana alina spune:

    Buna ziua, doresc scoala online pentru fiul meu!

  2. NEACȘU spune:

    Nu doresc scoala online pentru fiul meu.

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.