fbpx

EXCLUSIV Sorin Ion: Examenele naționale din 2023 vor fi corectate doar digitalizat, în toată țara. Sunt 90% sigur

Sorin Ion, secretar de stat în Ministerul Educației, a anunțat, la dezbaterea ”Anul 2022 în educație”, organizată de Educație Privată, că la examenele naționale din anul 2023 lucrările elevilor vor fi corectate exclusiv digitalizat în toată țara.

În anul 2022, Ministerul Educației a pilotat corectarea digitalizată în două județe: Dâmbovița și Călărași.

”Dacă vreau să fac un pariu, la vară vom avea evaluarea lucrărilor la examenele naționale în exclusivitate așa cum am pilotat în două județe. Suntem destul de avansați în acest proiect. Adică, mai plastic vorbind, să nu mai plimbăm saci cu lucrări prin țară, la miezul nopții, în mașini care oricând sunt expuse unor riscuri, dar asta e cea mai mică problemă rezolvată. Sunt multe probleme rezolvate prin corectarea digitală”, a spus Sorin Ion, la dezbaterea organizată de Educație Privată.  

”Nu vrem să schimbăm, deocamdată, nimic din ceea ce înseamnă activitatea elevului la un examen. Elevul va da, în continuare, examenul pe hârtie și previziunea mea este că vor mai trece câțiva ani până când schimbăm acest sistem, dar, din momentul în care elevul predă lucrarea, lucrurile se vor schimba radical, zicem noi în bine. În proporție de 90% sunt convins că se va întâmpla așa. Îmi păstrez 10% un grad de incertitudine pentru că se poate întâmpla orice”, a adăugat secretarul de stat.

Sorin Ion a afirmat că pilotarea din 2022 ”a fost extrem de bine primită de cadrele didactice, au fost câteva sute implicate în pilotul din vară.”

În anul 2022,  lucrările scrise ale absolvenților de clasa a VIII-a din județul Dâmbovița au fost evaluate digitalizat în cadrul unui program-pilot derulat în premieră în acest an. Pentru examenul de bacalaureat pilotarea corectării digitalizate s-a desfășurat în județul Călărași.

Intervenția secretarului de stat, de la minutul 58:37:

1 comment

«

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.