fbpx

EXCLUSIV Ce prevede Ordinul MS-MEC în legătură cu elevii din familii cu persoane din grupurile de risc

Elevii care provin din familii unde există persoane care fac parte din grupurile cu risc la  contaminarea cu SARS-CoV-2 pot solicita să participe la cursuri în varianta online, prevede ordinul comun al ministrului Sănătății și al ministrului Edunației și Cercetării, au declarat pentru Educație Privată surse guvernamentale.

Ordinul comun urmează să fie prezentat, marți dimineață, într-o conferință de presă comună a miniștrilor Monica Anisie și Nelu Tătaru.

Potrivit surselor Educație Privată, formularea din ordin este următoarea:


Copiii care locuiesc în aceeași locuință cu o persoană care face parte dintr-un grup cu risc se pot, în mod normal, reîntoarce la instituția de învățământ. Pot exista anumite cazuri îm care, după o evaluare concretă și individuală al gradului de boală al persoanei respective și a riscului de contaminare cu SARS-CoV-2 pe care copilul îl poate aduce acasă, se poate recomanda de către medicul curant, cu acordul familiei, ca acel copil să nu se prezinte fizic la școală. Pentru cei care nu pot reveni la școală, reprezentanții unităților de învățământ vor identifica soluții pentru asigurarea procesului educațional la distanță.

Potrivit surselor Educație Privată, ordinul mai prevede că elevii cu boli cronice carer privesc cu teamă întoarcerea la școală, precum și părinții acestora vor fi consiliați de medicii specialiști și psihologii carer îăi au în îngrijire în privința măsurilor suplimentare necesare pentru a se simți în siguranță. Respectarea măsurilor de protecție și a celor de igienă recomandate tuturor elevilor trebuie monitorizată cu mai multă atenție în cazul elevilor cu boli cronice. rupurile cu risc

O altă prevedere a ordinului este aceea că preșcolarii/elevii care fac parte dintr-un grup cu risc (ex. boli respiratorii cronice severe, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, imune, autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilități, tratament imunosupresiv) se pot prezenta la școală cu avizul și recomandările specifice ale medicului curant și cu acordul scris al părinților. Pentru aceștia, reprezentanții unităților de învățământ vor identifica, după caz, soluții pentru asigurarea procesului educațional la distanță sau în condiții de siguranță sporite.


Dacă ai ajuns aici, citește și:

Studiu anunțat de MEC: 55% dintre părinți doresc cursuri față în față, iar 31% vor sistemul hibrid