fbpx

Evaluare de NOTA 10, o conferință de bune practici

Platforma Educație Privată continuă seria evenimentelor intitulate “Lecția deschisă” promovând exemple de bune practici și contribuind la crearea de resurse educaționale disponibile profesorilor interesați. Întâlnirea organizată săptămâna trecută a reunit cadre didactice, un reprezentant al Ministerului Educației și unul al platformei de evaluare Brio.  

Tema abordată a fost cea a evaluării din sistemul nostru de învățământ și a testelor standardizate, un concept din ce în ce mai cunoscut la nivelul publicului interesat de calitatea actului educațional din țara noastră. Discuțiile s-au desfășurat într-o formulă inedită pentru acest gen de conferințe. Organizatorii au dat startul discuțiilor cu câteva secvențe demonstrative referitoare acest tip de evaluare. Printre profesorii invitați să prezinte și să explice cum funcționează aceste instrumente s-au numărat Dana Tufeanu, profesor pentru învățământ primar, care a explicat cum pot fi aplicate testele pentru clasele I-IV, profesorii Cosmina Tudose și Tiberiu Stamate, care au confirmat relevanța acestui tip de evaluare pentru limba română și matematică. Pentru a oferi o imagine completă a discuției despre evaluarea standardizată, au fost oferite detalii și în ceea ce privește testele Cambridge, respectând aceleași principii, evidențiate de profesoara de limbă engleză Lăcrămioara Bozieru. 


Evaluare de nota 10 – Partea I (24 de minute și 46 de secunde)


Gabi Bartic, Director Executiv al platformei de testare Brio, a accentuat importanța introducerii în școli a acestui tip de testare. Obiectivitatea acesteia, diagnosticul corect și complet precum și capacitatea de a oferi date precise privind progresul sau regresul elevilor au fost doar câteva dintre avantajele relevate de reprezentanta acestui start-up.

Prezent la evenimentul organizat de Educație Privată, Radu Szekely a subliniat că instituția pe care o reprezintă recunoaște și susține acest tip de evaluare și a menționat chiar că specialiștii din cadrul Centrului Național de Evaluare lucrează deja la un set de standarde pentru limba română, matematică și educație muzicală, cu șanse mari să poată fi pilotate începând din anul școlar viitor. Szekely a mai menționat că ar fi nevoie chiar ca standardizarea să nu fie limitată doar la evaluările sumative, cum sunt cele de la finalul claselor a VIII-a și a XII-a, ci să devină un instrument care să poată fi folosit în fiecare an, inclusiv pentru testele predictive.

Profesorii care au urmărit dezbaterea au intervenit cu numeroase observații, comentarii și întrebări pe marginea subiectelor discutate. O parte dintre ele au circumscris dorința și interesul de a încerca aceste teste în clasele lor de elevi. Educație Privată vine în întâmpinarea solicitărilor făcute în cadrul evenimentului și anunță că toți care au completat formularul de înscriere de pe pagina evenimentului vor beneficia de conturi gratuite pe platforma Brio, prin care vor putea iniția o testare împreună cu elevii lor. Platforma oferă teste pentru clasele I-XII în zona disciplinelor matematică, limba română și istorie. Mai mult decât atât, cadrele didactice sau părinții interesați pot încerca și testele de literație și literație digitală. 


Evaluare de nota 10 – Partea a II-a (2 ore și 2 minute)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.