fbpx

PressOne: Cîmpeanu și-a însușit munca a doi universitari. Cum răspunde ministrul

Sursă imagine: PressOne

Un articol publicat de jurnalista Emilia Șercan în publicația PressOne îl acuză pe Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, că  și-a însușit în 2006, cu modificări neînsemnate, 92 pagini din munca a doi universitari alături de care a semnat în 2000 – ca al patrulea autor –  nouă pagini dintr-un curs universitar.

”În 2006, Cîmpeanu a reprodus în toate privințele, sub propria semnătură, 13 capitole semnate anterior de doi autori: ca structură, ca text, ca imagini, ca date prezentate în tabele; în privința titlurilor, contribuția din 2006 a autorului Sorin Cîmpeanu se reduce la eliminarea a cinci cuvinte din totalul de 117 incluse în titlurile capitolelor semnate, cu doar șase ani în urmă, de alți autori.

Dacă legea învățământului superior promovată de Sorin Cîmpeanu ar intra în vigoare, fapta sa de plagiat din 2006 ar fi prescrisă încă din 2009 – alături de toate faptele similare, comise până în 2019, de toți cei care și-au clădit carierele universitare prin fraudă academică”, afirmă jurnalista.

Contactat de Educație Privată, Sorin Cîmpeanu a declarat, în replică:

”Toţi cei care vor să oprească legile educației de pe parcursul firesc trebuie să știe că vor continua parcursul firesc. Este legată o chestiune personală de legile educației, iar cei care fac acest lucru trebuie să știe că nu va funcționa. 

Lucrările prezentate în articol nu sunt lucrări cu ISBN, nu sunt lucrări științifice.

Sunt nomograme, grafice, tabele scheme de calcul, destinate să sprijine studenții în procesul de pregătire.

Sunt destinate strict uzului studenților din anul 3, cu ei se lucrează.

Mai mult, aceste lucrări nu sunt luate în considerare la nicio avansare didactică, pentru că nu au ISBN, motiv pentru care cadrele didactice nu sunt interesate de ele.”

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.