fbpx

Ecaterina Andronescu dă înapoi: admiterea la liceu rămâne pe calendarul vechi

Sursă foto: fanatik.ro

Ministerul Educației Naționale a făcut publică, astăzi, o informare de presă prin care anunță că procedura de admitere la liceu se va desfășura conform calendarului anterior ordinului de ministru de ieri, care i-a bulversat pe elevi, profesori și părinți.

MEN informează actorii principali ai sistemului de învățământ că este și rămâne în vigoare, în continuare, calendarul admiterii în învățământul liceal de stat pentru anul școlar 2019 – 2020, prevăzut în Anexa nr. 1 a ordinului nr. 4.829/2018 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal de stat.

Pentru probele de verificare a aptitudinilor și a cunoștințelor de limbă modernă și maternă, înscrierile sunt programate pentru zilele de 13 și 14 mai, iar desfășurarea probelor pentru perioada 15 – 17 mai 2019.

Totodată, mișcarea personalului didactic se realizează, de asemenea, după calendarul deja aflat în vigoare, conform ordinului nr. 5.460/2018, modificat prin ordinul 3.886/11.04.2019.

CONTEXT

Ecaterina Andronescu a modificat, miercuri, prin ordin de ministru, calendarul de admitere la liceu. Schimbarea a fost operată astăzi.

Potrivit ordinului de ministru, care este datat 13 mai 2019, probele de aptitudini nu se vor mai desfășura în perioada 15-17 mai 2019, ci în perioada 10-12 iunie 2019.

Vă prezentăm, integral, ordinul de ministru. Îl puteți descărca de aici.

Ana Dragu, coordonatorul  Centrului de Resurse şi Referinţă în Autism Micul Prinţ Bistriţa  a făcut publică situația. De asemenea, Ana Dragu a criticat dur decizia:

”Nu o să spun ce înseamnă pentru un copil autist să afle că examenul pe care trebuia să îl dea poimâine îl va da peste o lună, dar o să spun că practica de a modifica calendare naționale publicate din august cu o zi înainte de examene denotă incompetență crasă și distruge toată pregătirea elevilor pentru probele vocaționale. Oare cineva de la Ministerul Educației are idee ce înseamnă să păstrezi în studiu încă o lună un material de pian de 45 de minute? Nesimțire și incompetență. Ordinul de modificare a calendarului admiterii la liceu a fost publicat azi, 13 mai. Să o ia naiba de țară! PROTESTEZ! Și sper să protesteze și alți părinți ai copiilor care dau admitere la licee vocaționale.”