fbpx

CJE Arad: Elevii care au fost la protestul împotriva Vioricăi Dăncilă vor fi sancționați doar cu absențe

Consiliul Județean al Elevilor Arad anunță, într-un comunicat, că liceenii participanți la protestul din Lipova împotriva PSD vor fi sancționați doar cu absențe. Anunțul vine după ce inspectorul școlar general al județului, Anca Stoenescu (membru PSD) ceruse, vineri, o anchetă și sancțiuni pentru faptul că elevii au fost la mitingul spontan.

”Am luat legătura în mod direct cu ISJ Arad, cu președintele Consiliului Școlar al Elevilor din liceul respectiv, dar și cu mai mulți elevi prezenți la manifestație. Elevii declară că nu au fost amenințați de conducerea școlii în contextul sancționării în alt mod decât cel legal.  În urma centralizării declarațiilor, dorim să clarificăm faptul că elevii participanți vor fi sancționați conform regulamentului, respectiv prin intermediul absenței la orele la care au lipsit”, afrmă CJE Arad în comunicatul citat.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad a cerut, vineri, explicaţii conducerii Liceului Atanasie Marinescu din Lipova, de unde mai mulţi elevi au plecat de la cursuri, vineri, pentru a participa la un protest anti-PSD în faţa Primăriei Lipova, în timpul vizitei premierului Viorica Dăncilă.

Inspectorul şcolar general, Anca Stoenescu, a declarat, pentru Agerpres, că a cerut o „notă de relaţie” directorului şcolii, Lucian Donţu, în condiţiile în care au fost elevi de la Liceul Atanasie Marinescu Lipova care au participat la protest în timpul programului şcolar.

Am cerut o notă de relaţie de la directorul unităţii de învăţământ, pentru că au fost identificaţi elevi în faţa Primăriei la o acţiune ce nu avea legătură cu programul şcolar”, a declarat Stoenescu.

Anca Stoenescu, șefa Inspectoratului Școlar Județean Arad, care a cerut anchetă pentru participarea elevilor la protestul împotriva Vioricăi Dăncilă este unul dintre membrii marcanți ai partidului, în filiala respectivă. Presa locală arădeană a relatat despre ascensiunea politică a Ancăi Stoenescu, cu ocazia numirii sale la inspectorat.

Citește și

Cât de politizată este Educația românească: Jumătate dintre șefii ISJ-urilor sunt activiști de partid

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.