fbpx

Doar 56,2% dintre profesori cred că sunt mereu complet obiectivi în notare – Raportul RISEN

Photo 3017648 / Grading Paper © Luba V Nel | Dreamstime.com

Puțin peste jumătate dintre profesori cred că sunt întotdeauna obiectivi în notare, arată datele din Raportul privind Implementarea Statutului Elevului la nivel Național, realizat de Consiliul Național al Elevilor.

Potrivit documentului consultat de Educație Privată, peste jumătate dintre profesori (56,2%) consideră că sunt întotdeauna complet obiectivi în notare, însă restul (43,8%) recunosc că există și situații în care nu evaluează obiectiv și corect elevii. Totuși, procentul elevilor ce considerau că evaluarea primită este întotdeauna una obiectivă era de numai 21,2%, consemnează același raport.

16,6% dintre cadrele didactice au avut elevi care și-au contestat o notă obținută la o lucrare scrisă. Restul de 83,4% nu s-a confruntat cu asemenea situații. ”Dreptul la contestarea lucrărilor scrise este cel mai eficient mod de a le da elevilor ocazia să se asigure că au parte de o evaluare obiectivă și corectă”, precizează CNE.

Aproape trei pătrimi (74,3%) dintre profesori susțin că aduc rezultatele evaluărilor în termen de 5 zile lucrătoare, 19% că le aduc în 10 zile, 4,2% în 15 zile, iar restul de 2,6% recunosc că încalcă termenul legal prevăzut.

Doar 9,5% dintre cadrele didactice respondente au remarcat în acest an școlar situații în care elevi de-ai lor au fost discriminați pe un anumit criteriu. ”Acest procent ar fi îmbucurător, dacă nu am ține cont de faptul că procentul de elevi ce au observat astfel de cazuri este de 28,2% – fapt ce ne arată tristul adevăr că profesorii nu sunt, de fapt, la curent cu discriminarea ce se petrece în unitățile de învățământ”, afirmă CNE, în documentul menționat.

Sursă foto: https://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-test-paper-red-pen-image3017648

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.