fbpx

Deca: 850 de grădinițe comunitare/grupuri de joacă/ludoteci până în 2026, pentru copiii din comunități dezavantajate

photo created by freepik - www.freepik.com

Ligia Deca, ministrul Educației, anunță că, până în 2026, vor exista 850 de grădinițe comunitare, grupuri de joacă și ludoteci, destinate copiilor din comunități dezavantajate.

Anunțul făcut de ministrul Educației:

📶Am susținut dintotdeauna că accesul copiilor la servicii de educație și îngrijire de calitate în primii ani de viață este decisiv pentru devenirea lor ca adulți. Proiectul „România Educată” prevede, de altfel, introducerea serviciilor complementare pentru copiii de până la 6 ani, care să coexiste cu serviciile standard de educație timpurie. Astăzi, acest obiectiv devine realitate.
ℹ️ Prin Hotărârea de Guvern inițiată și adoptată astăzi, Ministerul Educației înființează, pentru prima dată 🆕, serviciile de educație timpurie complementare!
⏳ În cel mai scurt timp:
• 850 de grădinițe comunitare/grupuri de joacă/ludoteci până în 2026 vor oferi servicii de
educație, îngrijire, protecție și nutriție pentru copiii din comunitățile dezavantajate;
• 2550 de posturi noi vor asigura personalul necesar până în 2026;
• pentru înființarea primelor 412 servicii complementare, vom aloca din #PNRR 103 milioane de euro;
• 14,3 milioane de euro vor fi alocate, tot din #PNRR, pentru formarea personalului.
🆙 Tot astăzi, prin Hotărâre de Guvern, am crescut, cu 50%, numărul de posturi alocate consilierilor școlari! Este un pas important pentru atingerea țintei asumate în Proiectul „România Educată” de a avea, până în 2030, minimum un consilier la fiecare 500 de elevi.
⤴️Cele 1200 de posturi alocate înseamnă atingerea unui raport de 1 consilier la 800 de elevi (față de 1200, cât avem în prezent) și contribuie decisiv la:
↗️ creșterea accesului elevilor și preșcolarilor la servicii de asistenţă psihopedagogică,
orientare școlară și profesională;
↗️ extinderea rețelei de cabinete școlare de asistență psihopedagogică;
↗️ extinderea activităților de prevenire a violenței școlare în contextul campaniei „Nu sunteți singuri. Împreună oprim violența din școli”.
🎉 Finalul de an aduce vești bune pentru educația din România. Am încredere în contribuția acestor măsuri la efortul nostru comun de reducere a abandonului școlar. Mulțumiri colegilor
din Guvern, pentru sprijinul acordat în a transforma aceste măsuri vitale în realitate!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.