fbpx

CLUJ: Protest AUR contra vaccinării obligatorii a studenților. Obligația de vaccinare nu există

Mai mulți membri AUR din Cluj au organizat un protest față de presupusa condiționare a studenților Universității Babeș-Bolyai de a se vaccina dacă vor să participe fizic la cursuri din octombrie, anunță Ziare.com. Jurnaliștii precizează, însă, că anunțul făcut de universitate în această privință este cu totul diferit, astfel că studenții vor putea merge fizic la facultate în mai multe circumstanțe, nu doar dacă sunt vaccinați.

”Colegii mei de la Cluj au ieșit în fața Universității pentru a spune că accesul studenților la cursuri nu trebuie condiționat!”, a scris George Simion pe Facebook luni, 9 august.

Liderul AUR a postat și o fotografie cu câțiva membri ai partidului, aflați pe scările universității, cu pancarte pe care scria ”stop vaccinării obligatorii”, ”stop discriminării bazate pe vaccinare” și ”vaccinarea este un drept, nu o obligație”.

Decizia luată de senatul Universității Babeș-Bolyai, din Cluj, în 29 iulie, este cu totul alta. Mai exact, studenții vaccinați, care au trecut prin boală, sau care sunt testați periodic, vor putea participa fizic la cursuri. În plus, prezența fizică nici măcar nu este obligatorie.

”Nu îi forțăm. Cei care nu sunt vaccinați sau cei care nu doresc să vină clasic, starea de alertă încă le dă posibilitatea să își desfășoare activitățile într-o variantă online sau o altă variantă pe care o să o decidă fiecare facultate. Asta înseamnă că poate să fie online integral, studenții pot fi chemați pe grupuri și să facă ore modular, însă fiecare facultate va stabili acest lucru”, a declarat atunci Daniel David, rectorul UBB.

Decizia luată de senatul Universității Babeș-Bolyai, din Cluj, în 29 iulie, este cu totul alta. Mai exact, studenții vaccinați, care au trecut prin boală, sau care sunt testați periodic, vor putea participa fizic la cursuri. În plus, prezența fizică nici măcar nu este obligatorie. protest

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.