fbpx

Cîmpeanu, întrebat dacă a semnat noul ordin de ministru cu inima îndoită: ”Foarte!”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a fost întrebat, în seara aceasta, la emisiunea ”Ediția de seară”, difuzată de Digi 24, dacă a semnat cu inima îndoită noul ordin de ministru, emis împreună cu Vlad Voiculescu. ”Foarte!”, a fost răspunsul ministrului.

El a explicat că, deși nu este un adept al sistemului hibrid, a ales să semneze acest ordin ca pe ”răul cel mai mic” și pentru ca elevii să aibă acces la ore remediale, indiferent de scenariul în care se află localitatea în care sunt.

”Dacă nu aș fi semnat ordinul comun, nu s-ar fi putut organiza nici orele remediale, nici simulările, și nici evaluările la clasa a doua, a patra și a șasea”, a spus ministru.

Ce prevede ordinul pe care l-au semnat Sorin Cîmpeanu și Vlad Voiculescu:

Elevii în anii terminali vor putea merge la școală și în cazul în care localitatea în care se află intră în scenariul roșu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, însă doar până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în  respectivele clase terminale.

Ordinul comun al ministrului Educației și ministrului Sănătății nr. 3.459/280/06.03.2021 modifică măsurile de organizare a activităţii în cadrul unităţilor/instituţiilor de învăţământ în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, anunță Ministerul Educației, într-un comunicat.

Modificările incluse în noul ordin comun sunt:

 • Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, cu excepția depășirii pragului de 6/1000, unde intrarea în carantină se aplică imediat.
 • În situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori dar mai mică de 6/1000 de locuitori participarea la ore este cu prezență fizică în unitatea de învățământ pentru:
  • toți  preșcolarii și elevii din învățământul primar,
  • elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în  respectivele clase terminale;
 • La nivelul localităților unde este instituită măsura carantinei zonale nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ și activitatea didactică se desfășoară exclusiv online.
 • Este permisă organizarea cu prezența fizică, în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori a:
  • simulărilor examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali;
  • evaluărilor naționale;
  • orelor remediale pentru toate clasele.
 • Masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior. La orele de specialitate din învățământul vocațional este obligatorie purtarea măștii de protecție, cu excepția orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spații individuale pentru exersare.
 • Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum și în timpul tuturor orelor de educație fizică desfășurate în spații exterioare.

inima îndoită

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.