fbpx

Cîmpeanu, despre șefa ISJ Galați, care a promovat cursul de numerologie: ”Nu mi-a răspuns la telefon”

Ministrul Educației a anunțat, la Digi 24, că va da sancțiuni, după ce ISJ Galați le-a trimis profesorilor informații despre un curs de numerologie. Ministrul spune, însă, că șefa instituției nu i-a răspuns la telefon.

600 de cadre didactice au participat la discuțiile la finalul cărora organizatorul a invocat teoria conform căreia vaccinurile COVID ar fi folosite pentru introducerea de cip-uri.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, la Digi 24: Așa cum directorii sunt numiți prin semnătura inspectorului general, confirmată de consiliul de administrație, și inspectorii generali sunt numiți de către ministru. Ei au o numire de ministru. Voi analiza situația conform legislației și foarte rapid voi decide.

A vorbit secretarul de stat de învățământ superior, pentru că eu am avut o problemă de autoritate, nu mă sfiesc să recunosc, nu mi-a răspuns la telefon, dar va răspunde.

Că a făcut o greșeală, că n-a înțeles conținutul adresei. Dar să nu coborâm nivelul.

Nu numai că e intolerabil, dar e și periculos să promovezi printr-o rețea a sistemului de educație astfel de idei.

Formarea profesorilor pentru predarea online e infinit mai importantă decât numerologia în acest moment.

CONTEXT

Adresa semnată de șefa ISJ Galați, în care promova în școli cursuri de numerologie, a devenit subiect în conferința de presă susținută săptămâna trecută de reprezentanta instituției.

Întrebată, ironic, de o jurnalistă dacă ar semna o adresă similară în legătură cu o asociație a clarvăzătorilor, Selena Costea a răspuns: ”Nu vă pot răspunde până nu văd solicitarea.”

Noul inspector şcolar general al Galaţiului, Selena Costea, promovează printre profesori numerologia, ca legătură între dascăl şi elev, anunța jurnalistul Dan-Cătălin Predescu.

 

Numerologia este orice credință în relația divină, mistică între un număr și unul sau mai multe evenimente care coincid. Este, de asemenea, studiul valorii numerice a literelor în cuvinte, nume și idei. Aceasta este adesea asociată cu paranormalul, alături de astrologie și alte arte prezicătoare similare.

Termenul numerolog poate fi folosit pentru cei care au încredere în tipare numerice și trag concluzii pseudo-științifice din ele, chiar dacă acei oameni nu practică numerologia tradițională.

Unele teorii ale alchimiștilor erau strâns legate de numerologie. De exemplu, alchimistul persan-arab Jabir ibn Hayyan și-a încadrat experimentele într-o numerologie elaborată bazată pe numele substanțelor în limba arabă.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.