fbpx

Cehia declară stare de urgență. O parte din școli, închise. Studenții la Medicină, chemați să ajute în spitale

Guvernul din Cehia a anunțat miercuri pe contul său de Twitter că va declara starea de urgență începând de luni, pentru a reduce numărul de infectări cu coronavirus, care se află pe un trend ascendent de câteva zile, relarează platforma Biziday.

Anterior, ministrul Sănătății, Roman Prymula, a declarat că guvernul va instaura starea de urgență timp de 30 de zile și, cel puțin în primele două săptămâni, va limita întrunirile la 20 de persoane în aer liber și 10 persoane în interior. În plus, va interzice prezența publicului la evenimente sportive, va închide o parte din școli și va chema studenții de la Medicină pentru a ajuta spitalele.

Conform Worldometers, Cehia a înregistrat de la începutul pandemiei 67.843 de cazuri confirmate și 636 de decese.

Rafila: România, în valul doi al pandemiei

România se află în valul doi al pandemiei de coronavirus, crede profesorul Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătății. El spune că același lucru se întâmplă în multe țări din Uniunea Europeană și că, în această săptămână, am putea ajunge să avem 2 000 de cazuri de infectări pe zi.

“Toate țările din UE se află pe un trend crescător. Multe dintre statele membre, în perioada verii, au înregistrat puține îmbolnăviri și, practic, acolo discutăm foarte clar de un al doilea val. Noi suntem, practic, în aceeași situație, cu diferența că, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în multe țări din UE, noi am avut un număr destul de mare de cazuri permanent și atunci am avut o creștere liniară, începând cu dată de 1 iunie și cu momente de stabilizare, de o săptămâna două, după care numărul de cazuri creștea în continure.

Sunt preocupat de cifrele pe care le-am văzut la raportarea testelor efectuate duminică, când pe de-o parte am avut un record pentru o zi de duminică și am avut 20% dintre probele testate pozitive, ceea ce mă face să cred că suntem într-un moment de transmitere comunitară intensă și nu este exclus că, în această săptămâna, să înregistrăm acea cifra la care toată lumea face referire: 2000 de cazuri”, a declarat Rafila, la Digi 24.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.