fbpx

2 iulie 2014: Fabien Cousteau și echipajul său au ieșit la suprafață după 31 de zile petrecute în singurul habitat subacvatic din lume

La 2 iulie 2014, Fabien Cousteau și echipajul său au ieșit la suprafață după 31 de zile (Misiunea 31) petrecute în singurul habitat subacvatic din lume, denumit Aquarius, pentru a colecta date științifice.

Habitatul subacvatic, Aquarius Reef Base, se află în apele Peninsulei Florida, la adancimea de 19 metri și este singurul din lume deținut de National Oceanic and Atmospheric Administration din SUA (NOAA), manageriat de Florida International University.

mission 31 foto credit_KipEvans/Mission Blue
Cercetarea a vizat impactul schimbarilor climatice asupra coralilor, bureților și a altor forme de viață marină.
Zilnic, acvanauții au alocat între 6 și 9 ore pentru a putea testa noi tehnologii, pentru scufundari și experimente în afara habitatului. Expediția a fost transmisă live în totalitate.

Misiunea 31 a fost un tribut adus celei de-a 50-a aniversari a faimoasei expediții conduse de Jacques CousteauContinental Ice Shelf Station Two (Conshelf Two), desfășurată în 1963. Atunci, faimosul explorator a trăit și a lucrat timp de 30 de zile într-un habitat subacvatic, aflat la 9 m adâncime în apele Mării Roșii.

Ce a învățat Fabien Cousteau din experiența celor 31 de zile sub apă, puteți afla vizionând filmul următor (subtitrat în limba română):

Această conferință a avut loc la TEDGlobal 2014 | Octombrie 2014.
Citește și despre evenimentul științific al zilei de 1 iulie https://www.educatieprivata.ro/calendar-stiinti…i-filozof-german/ 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Pagina data web este protejata cu reCAPTCHA care este in aplicarePolitica confidialitatii si Conditiile de service Google.